New York Başsavcısı 2 Kripto Para Borsasını Kapattı, 3 Tanesini de İzlemeye Aldı!

new york başsavcısı kripto para

New York Başsavcısı Letitia James, iki kripto para borsasının eyaletteki faaliyetlerini derhal durdurmasını emretti. Bu borsaları kapatmanın yanı sıra James, faaliyetleri ve ürünleri hakkında anında bilgi sağlamak için üç platformu da izlemeye aldı.

Başsavcı James, “Kripto para platformları, tıpkı herkes gibi yasalara uymalıdır, bu yüzden şimdi iki kripto para şirketini kapatmaya ve üç tanesine de soruları hemen yanıtlamaya zorluyoruz” dedi.

James yaptığı açıklamada firmaların isimlerini vermese de Bloomberg, Nexo Financial LLC'nin bir ihtar mektubu aldığını ve Celsius Network LLC'nin daha fazla bilgi talebi aldığını bildirdi
.

New York'un Martin Yasası

James, faiz getiren hesaplar sunan kripto borsalarını borç verme platformları olarak görüyor. Sonuç olarak James, ofisine kaydolmaları gerektiğini veya Martin Yasasını ihlal ederek yasa dışı ticareti kolaylaştırdıklarını iddia ediyor. Martin Yasası, tüm menkul kıymet tekliflerinin ve satışlarının kaydedilmesini gerektirerek yatırımcıları koruyan eyalet yasaları olan en katı 'blue sky' yasalarından biridir.

Bir asır önce yürürlüğe giren New York'un Martin Yasası, yatırımların menkul kıymet olarak değerlendirilmesi için geniş bir kapsam oluşturdu.

James'e göre, bu tanımlanmış araç kategorileri kapsamlı değildir, yani sürekli olarak yeni yatırımlara uygulanabilirler. “En yaygın kripto para kredisi ürün veya hizmetlerinin doğası ve işlevinin, Martin Yasası kapsamındaki çeşitli menkul kıymet kategorilerinin herhangi birine tam olarak girdiğini gösterdiğine” inanıyor.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version