Bitcoin ETF Nedir?

btc etf nedir

Finans dünyasında kripto para birimi ortaya çıktığından bu yana, kripto para sektöründeki şirketler yatırımcıların satın almasını basit, kolay ve hızlı hale getirmeye çalışıyorlar. Dünya genelinde ve özellikle Amerika'da broker ve varlık yöneticileri, kripto para birimlerinin kolayca alınabilen biçimlerini sunmak için her geçen gün çabalıyorlar. Başta Amerika, Kanada gibi ülkelerde ilk Bitcoin ETF'lerini başlatmak için son zamanlarda ciddi bir yarış var.

Özellikle Amerika'da tarafından son saatlerde gelen iddialar kripto para topluluğu tarafında "Bitcoin ETF nedir" soruları artmaya başladı. Bitcoin ETF'leri geldikten sonra, zamanla tüm kripto para birimlerini içine kapsayan kripto ETF'i gelebilir. Bitcoin ETF nedir sorusunu yanıtlayabilmek için ETF'leri anlamamız gerekiyor.

Borsa Yatırım Fonu (ETF) Nedir?

ETF, temelde belirli bir yatırım ürünün veya bir varlık grubunun performansını izleyen bir yatırım aracıdır. ETF’ler, yatırımcıların ETF tarafından takip edilen varlıklara sahip olmadan yatırımlarını çeşitlendirmelerini sağlar.

Örneğin dünya genelinde yatırımcılar, en iyi Hint telekomünikasyon şirketini veya en iyi Güney Koreli elektronik şirketlerini ya da önde gelen Güney Amerika kobalt madencilerini araştırmak için yüzlerce saat harcamak yerine, bunun yerine o pazarın performansını bir bütün olarak izleyen tek bir ETF satın alabilirler.

Son günlerde Amerika'da şirketler ilk Bitcoin ETF'ini başlatmak için bir yarış halinde, zamanla tüm kripto para piyasasını bünyesinde barındıran kripto ETF'ler ortaya çıkabilir.

Temelde Bitcoin ETF'i, BTC'nin fiyatını taklit eden bir fondur. Yatırımcılar direkt olarak Bitcoin satın almazlar, ilgilenmesi gereken tek konu kâr ve zarar konusudur, Bitcoin'i cüzdanda saklama ve diğer karmaşık durumlara maruz kalmazlar. 

ETF'ler son otuz yılda ciddi anlamda popüler hale geldi. Kamu yatırımları için Piyasaya sürülen ilk şirket, 1993 yılında ABD S&P 500'ün performansını izleyen bir ETF olan SPDR'di.

ETF'lerin bireysel hisse senetlerine göre diğer üç büyük avantajı vardır. Satın alma başına ücretler genellikle hisse senetleri ve hisse senetlerinden çok daha düşüktür. Güçlü bir likidite vardır: satın almak ve satmak kolaydır.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version