İngiltere FCA'den Kripto Para Açıklaması

İngiltere FCA'dan kripto para açıklaması
İngiltere Mali Davranış Otoritesi (FCA) başkanı, bazı kripto para birimlerinin durumunda regülatörlerin erişimini aşırı genişletmenin geri tepebileceği konusunda uyardı.

Regülatörler, kripto para birimlerine yatırım yapan tüketiciler için korumaları artırmalı, ancak regülatörlerin de aşırı erişiminin geri tepebileceğini akılda tutmalıdır, ifadelerinde bulundu. FCA ve Ödeme Sistemleri Düzenleyicisi başkanı Charles Randell, Cambridge Uluslararası Ekonomik Suç Sempozyumu için yazdığı yeni bir  konuşmad , risklerin farkında olmadan kripto para sektörüne giren yatırımcılar şu anda gerçek bir sorun olduğunu söyledi.

FCA başkanı, büyüyen kripto para reklamlarına dikkat çekiyor

FCA başkanı, özellikle, Kim Kardashian'ın "bilinmeyen geliştiriciler" tarafından yayınlanan yepyeni bir token olan EthereumMax'in (EMAX) son Instagram promosyonunun, "finansal promosyon olabileceğine dikkat çekerek etkileyicilerin ve ücretli reklamların rolünü vurguladı. FCA başkanı, EthereumMax scam olup olmadığı konusunda net olunamamışken, böyle bir kampanyanın geniş erişimi ve yetersiz bilgilendirilmiş tüketicileri yanıltma potansiyeli olduğunu ima etti.

Randell, birçok yatırımcının finansal risklere karşı kör kaldığını iddia etti

Bu dinamiklere, bireysel yatırımcı aldatmacası, FOMO ve kripto para ile ilgili dolandırıcılıkların artmasını ekleyin. Randell ayrıca, birçok yatırımcı, token kampanyalarına güvenerek yatırım yapıyor ve bu birçok yatırımcının finansal risklere karşı kör kaldığını iddia etti. Randell, 2.3 milyon İngiltere vatandaşının şu anda kripto para sahibi olduğunu ve bunların %14'ünün kripto para satın almak için "endişe verici bir şekilde" kredi kullandığını vurguladı. Ayrıca, FCA'nın araştırmasına göre, kripto para sahiplerinin %12'si - kabaca 250.000 İngiliz - yanlışlıkla FCA veya İngiltere'nin Finansal Hizmetler Tazminat Programı tarafından korunacaklarına inanıyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version