Hindistan Merkez Bankası'ndan Bitcoin ve Kripto Paralar Hakkında Açıklama

hindistan bitcoin kripto para
Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das, RBI'ın Bitcoin ve kripto para birimleri hakkında hala "ciddi ve büyük" çekinceleri olduğunu ve bunları hükümete ilettiğini açıkladı.

Hindistan Merkez Bankası (RBI) Başkanı Shaktikanta Das, BTC ve kripto paralar hakkında “ciddi ve önemli” çekinceleri vardır ve hükümete bu endişelerini ilettiğini ve ayrıca, bu konuda yapılması gerekenler konusunda bir çağrı almanın hükümete bağlı olduğunu belitti. Kripto para birimlerinin Hindistan ekonomisine getirebileceği değer konusunda “inandırıcı açıklamalar ve cevaplar” almak istediğini de sözlerine ekledi.

Kripto para birimleri Hindistan'da düzenleyici inceleme altındaydı

Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri, Hindistan'da düzenleyici incelemeye tabi tutuluyor. Şu anda, birkaç ülke bölgelerindeki kripto para sektörünü regüle etmeye çalışıyor. Bir rapora göre, Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu (SEBI), kripto para birimi sektörü için hazırlanan düzenlemeleri denetleyecek ve Bitcoin bir varlık sınıfı olarak kabul edilecek.

Hindistan'ın Dijtal Para Brimini Aralık ayına kadar test etmeyi planlıyor

Kriptosozluktv.com'da daha önce bildirildiği gibi, RBI başkanı Shaktikanta Das, Hindistan'ın Aralık ayında “dijital rupiyi” test etmeye başlamayı planladığını açıkladı. Test, esas olarak dijital para birimlerinin güvenliğine ve para politikası üzerindeki etkilerine odaklanacak. RBI'ın fiat para birimlerinin dijital bir versiyonunu piyasaya sürmeye olan ilgisi, dünyadaki diğer merkez bankalarının kendi dijital para birimlerini keşfetme ve başlatma arayışı ile uyumlu görünüyor. Aralık ayında başlaması planlanan test ile merkez bankası, bir CBDC'nin para politikası, dolaşımdaki para birimi ve diğer konular üzerindeki etkisini de inceleyecek.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version