Hindistan'dan Önemli Dijital Para Açıklaması

Hindistan dijital para
Hindistan Merkez Bankası başkanı Shaktikanta Das, Hindistan'ın dijital rupi denemesine bu yılın sonuna kadar başlayabileceğini açıkladı.

Hindistan CBDC'yi düşünüyor

Merkez Bankası Dijital Para Birimleri, dijital biçimde yasal ödeme aracıdır ve esas olarak ilgili fiat para birimlerinin çevrim içi versiyonudur. Hindistan'ın durumunda, bu dijital rupi olurdu. Das röportajda "Bu konuda son derece dikkatliyiz çünkü bu tamamen yeni bir ürün, sadece RBI için değil, küresel olarak" dedi. Das ayrıca, RBI'nin güvenliği, Hindistan'ın finans sektörü üzerindeki etkisi ve para politikasını ve dolaşımdaki para birimini nasıl etkileyeceği dahil olmak üzere dijital bir para biriminin çeşitli yönlerini incelediğini açıkladı. Das, RBI'nin ayrıca dijital para birimi için merkezi bir deftere veya DLT'ye sahip olma arasındaki seçimi araştırdığını da sözlerine ekledi.

Hindistan, bu yılın sonuna kadar bir dijital para denemesine başlayabilir

Merkezi bir defter, veritabanının tek bir kuruluşa ait olduğu ve bu durumda merkez bankası tarafından işletildiği anlamına gelir. Das, CNBC'ye verdiği demeçte, "Bence yıl sonuna kadar ilk denemelerimizi başlatabilecek durumda olmalıyız - belki de bir konumda olacağız" dedi. Geçen ay yardımcısı Rabi Shankar, merkez bankasının dijital para birimi için "aşamalı bir uygulama stratejisi" üzerinde çalıştığını söyledi. Şu anda, Hindistan'daki kripto para düzenlemeleri hala gri bir alanda.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version