ABD Hazine Bakanlığı Kripto Para Borsası Suex'e Dava Açıyor!

abd hazinesi suex davaABD Hazine Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, siber saldırılar için fidye aklamada yer aldığı iddia edilen rolü nedeniyle kripto para borsası Suex'e yaptırım uygulayacağını duyurdu.

ABD Hazinesi, kripto para borsası Suex’in “en az sekiz fidye yazılımı varyantından elde edilen yasa dışı gelirleri içeren işlemleri kolaylaştırdığını” iddia etti.

ABD Hazine Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, siber saldırılar için fidye aklamada oynadığı iddia edilen rolü nedeniyle kripto para borsası Suex'e yaptırım uygulayacağını duyurdu. Hazine, fidye yazılımı ödemelerinin yalnızca 2020′de 400 milyon dolardan fazla olduğunu ve 2019′un dört katından fazla olduğunu söyledi.

Fidye yazılımı, aktörlerin kilit programlara erişimi kapattığı ve genellikle Bitcoin gibi bir kripto para biriminde ödeme talep ettiği ve bunların kilidini açmak için bir tür siber saldırı olduğu iddia edildi.

Bakanlığın Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi, fidye yazılımı aktörleri için finansal işlemleri kolaylaştırmada rol oynadığı iddia edilen kripto para borsası Suex’i dava açacak. Hazine, çoğu kripto para etkinliğinin yasal olduğunu vurgularken bu ödemeleri kolaylaştıran teknolojiler kötü aktörler tarafından kullanılabilir.

Kripto para birimi işlemleri merkezi değildir ve izlenmesi geleneksel finans kurumları aracılığıyla yürütülen işlemlerden daha zor olabilir. Bakanlık, Suex’in davasında, bunun “kendi yasa dışı kazançları için” yasa dışı faaliyetleri kolaylaştırmaya yardımcı olduğunu söyledi.

Bakanlık, Suex’in “en az sekiz fidye yazılımı varyantından elde edilen yasa dışı gelirleri içeren işlemleri kolaylaştırdığını” iddia etti. Ayrıca şirketin bilinen işlem geçmişinin %40′ından fazlasının “yasa dışı aktörlerle ilişkili” olduğunu iddia etti.

Yeni atama, Suex’in ABD kuruluşlarıyla iş yapmasının çok daha zor olacağı anlamına geliyor. ABD vatandaşlarının genellikle yaptırıma tabi kuruluşlarla işlem yapmaları yasaklanmıştır ve kendileriyle belirli faaliyetlerde bulunan finans kuruluşları da yaptırım eylemleriyle karşı karşıya kalabilir.

Bakanlık, Suex aleyhindeki eyleme ek olarak, fidye yazılımı saldırılarına nasıl yanıt verileceği konusunda işletmelere yönelik kılavuzunu netleştirdi. Bir basın açıklamasına göre, kılavuz “mağdurları ve ilgili şirketleri bu olayları en kısa sürede kolluk kuvvetlerine bildirmeye ve tam olarak işbirliği yapmaya şiddetle teşvik ediyor” ve onları fidye ödemekten caydırmaya devam ediyor.

Kılavuz ayrıca, fidye ödeme durumunda olduğu gibi, bu gerçeğin farkında olmasalar bile, yaptırım uygulanan bir aktöre ödeme yapan ABD kuruluşlarının cezalandırılabileceğini belirtiyor. Yine de kılavuz, OFAC’ın nihai sonuçlarını belirlerken bir şirketin fidye yazılımı saldırısı üzerindeki işbirliğini dikkate alacağını söylüyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version