Poly Network, Hacker'ı 500.000 Dolar İle Ödüllendirdi!

poly network hack ödül
Bu haftanın başlarında bir saldırıda 610 milyon dolar kaybeden kripto para birimi platformu Poly Network, Cuma günü hacker'a 500.000 dolarlık "bug bounty" teklif ettiğini doğruladı.

Yapılan açıklamada, genellikle siber güvenlik açıklarını ortaya çıkarmayı amaçlayan etik bir bilgisayar korsanı için sektör jargonu olan "beyaz şapka" olarak adlandırdığı bilgisayar korsanına, "Poly Network'ün güvenliğini iyileştirmemize yardımcı olmak" için fonların büyük kısmını iade eden bilgisayar korsanına teşekkür etti.

Ağ ayrıca “Mr. White Hat”, kripto paraların iadesiyle ilgili müzakerelerin bir parçası olarak sunduğu 500.000 dolarlık ödülü kabul ettikten sonra Blockchain sektörünün sürekli gelişimine katkıda bulunacaktı.

Açıklamada, 500.000 doların ödeme yöntemi belirtilmedi. Bilgisayar korsanının teklife yanıt verdiğini, ancak kabul edip etmeyeceği belli değil.

Poly Network, kullanıcıların farklı blok zincirleri arasında token'ları transfer etmesine veya takas etmesine izin vermeye odaklanarak eşler arası işlemleri kolaylaştıran merkezi olmayan bir finans (DeFi) platformudur.

Blockchain adli tıp şirketi Chainalysis'e göre, henüz tanımlanamayan bilgisayar korsanları, Poly Network'ün varlıkları farklı blok zincirleri arasında taşımak için kullandığı dijital sözleşmelerdeki bir güvenlik açığından yararlanmış gibi görünüyor.

Açıklamaya göre, bilgisayar korsanı 340 milyon dolar değerinde varlığı iade etti ve geri kalanının büyük kısmını kendileri ve Poly Network tarafından ortaklaşa kontrol edilen bir dijital cüzdana aktardı.

Tether'de tutulan geri kalan kısım, stabilcoinin arkasındaki kripto para birimi firması tarafından donduruldu.

Açıklamada, "Mr. White Hat ile görüştükten sonra, durumun nasıl geliştiği ve Mr. White Hat'nın asıl niyeti hakkında daha eksiksiz bir anlayışa ulaştık" denildi ve daha fazla ayrıntı verilmedi.

Poly Network saldırıyı Salı günü duyurdu, ancak ertesi gün hacker'ların aldıkları dijital paraları iade etmeye başladıklarını söyledi.

Hacker'lar, saldırıyı eğlence için gerçekleştirdiklerini ve her zaman kripto paraları iade etme planının olduğunu söyledi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version