Patrick McHenry: SEC'nin Kripto Paralardaki Davranışı Amerikan İnovasyonuna Zarar Verecek

Patrick McHenry SEC bitcoin

Temsilci Patrick McHenry, SEC Başkanı Gary Gensler'in kripto ekosistemi üzerinde daha fazla kontrol sahibi olma niyetinin Amerikan inovasyonuna zarar verecek bariz bir güç gaspı" olduğunu söyledi.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi web sitesinde yayınlanan resmi bir açıklamada, temsilci Patrick McHenry, SEC Başkanı Gary Gensler'in kripto para birimi endüstrisi üzerinde daha fazla kontrol sağlamak için düzenleyici yetkilerini artırmaya olan ilgisini sorguladı. Düzenleyicilerin kripto endüstrisine yönelik konumunun ne olacağını belirleme savaşı son birkaç aydır devam ediyor.

Temsilci Patrick McHenry, SEC'in hareketinin Amerikan inovasyonuna zarar vereceğini söyledi

Üst düzey temsilci Patrick McHenry (R-NC), “Başkan Gensler'in Kongre'den menkul kıymet dışı borsalar üzerinde yargı yetkisi isteme konusundaki son hamlesi, Amerikan inovasyonuna zarar verecek bariz bir güç gaspıdır." Daha Önce, Senatör Elizabeth Warren Gary Gensler tarafından yazılan ve kripto para birimi endüstrisini düzenlemek için daha fazla güç isteyen bir mektup paylaştı. Metinde SEC Başkanı, kripto para birimi yatırımcılarının “yeterince korunmayan” platformlar kullandığını ve finansal düzenleyicinin tüm merkezi veya merkezi olmayan borsaları düzenlemesi gerektiğini savunuyor. Gensler ayrıca kripto para ticareti, borç verme ve DeFi ile ilgili regülasyonlara öncelik vermeye çağırdı.

Patrick Henry, Gensler'in yaklaşımını çok uzak görüyor

Patrick McHenry, SEC'in aşırı zorlama olduğunu düşündüğü yaklaşımına şiddetle karşı çıkıyor. McHenry, kripto para birimlerinin uçsuz bucaksız dünyasında keşfedilecek çeşitli alanlar olduğunu ve Gensler'in sonuçlarına aşırı ulaşmak için genelleştirmeye çalışmakla yanlış olduğunu savunuyor. Daha önce Temsilci, Meclis tarafından 20 Nisan'da kabul edilen ve hem ulusal çıkarlara hem de girişimcilerin çıkarlarına en iyi şekilde hizmet eden düzenleyici politikaları tasarlamak için SEC, CFTC ve diğer paydaşlar arasında ortak bir görev gücü oluşturulmasını öneren bir yasa tasarısı sunuldu.

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version