Marathon, 120 Milyon Dolara 30.000 Bitcoin Madencilik Cihazı Alıyor

Kuzey Amerika'daki en büyük Bitcoin madencilik şirketlerinden biri olan Marathon Digital Holdings Inc. bugün 120.7 milyon dolar karşılığında 30.000 ek Antminer S19J Pro satın alacağını duyurdu.

Marathon'dan yapılan açıklamasına göre, yeni makinelerin gelecek yılın Ocak ve Haziran ayları arasında sevk edilmesi bekleniyor. Bugün konuşlandırılırsa, bu ASIC'ler yaklaşık 13,3 EH/s üretecek ve ağın hash oranının yaklaşık %12'sini temsil edecek (1 Ağustos itibariyle Bitcoin ağı 109 EH/s'yi temsil ediyor).

Yeni makineler, Marathon madencilik operasyonlarının ölçeğini %30 oranında daha da artıracak ve firmanın sahip olduğu ve işlettiği toplam Bitcoin madencilik makinesi sayısını 133.000'in üzerine çıkarması bekleniyor.

Marathon CEO'su Fred Thiel, "Ağın toplam hash oranındaki yüzdemizi artırmak Bitcoin kazanma olasılığımızı artırıyor ve mevcut madencilik ortamındaki benzersiz elverişli koşullar göz önüne alındığında, operasyonlarımıza yeni madencilik cihazlarını eklemek için uygun bir zaman olduğuna inanıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Antminer S19J Pro'nun üreticisi Bitmain'deki ekibe, şirketin siparişini hızlandırdığı için teşekkür etmeye devam etti; bu, mevcut makineler için artan rekabetin bir işareti.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version