Google Bu Kripto Para Uygulamalarını Kaldırdı!


Google, Play Store'dan sekiz sahte dijital para madenciliği uygulamasını kaldırdı. Hala çevrim içi olan 100'den fazla sahte madencilik uygulaması var.

Google, Play Store'dan sekiz sahte dijital para madenciliği uygulamasını kaldırdı. Küresel teknoloji devi Google, siber güvenlik firması Trend Micro tarafından sekiz sahte uygulamanın varlığı konusunda uyarıldı ve onları derhal kaldırıldı. Ancak Trend Micro'ya göre, 100'den fazla sahte madencilik uygulaması hala çevrim içi durumda ve bazıları 100.000'e kadar indirilmeye sahip.

Dolandırıcılar artık kullanıcıları hedeflemek için uygulama mağazalarına giriyor

Kripto para birimlerinin popülerliğinin artmasıyla, dolandırıcılar artık şüphelerin daha az olabileceği uygulama mağazalarına giriyor. Trend Micro'nun araştırması, dolandırıcıların kripto para hırsızlığı yapan kötü amaçlı yazılımlar oluşturmanın ve sahte Android uygulamaları oluşturmanın ötesine geçtiğini açıkladı. Bu uygulamalar, kullanıcıların pasif bir yatırımdan para kazanmalarını sağlayan dijital para birimi bulut madenciliği uygulamaları olarak ortaya çıkıyor. Google'ın kaldırdığı sekiz uygulama şunlar:

  • BitFunds – Kripto Bulut Madenciliği
  • Bitcoin Madenci - Bulut Madenciliği
  • Bitcoin (BTC) – Havuz Madenciliği Bulut Cüzdanı
  • Kripto Holic – Bitcoin Bulut Madenciliği
  • Günlük Bitcoin Ödülleri – Bulut Tabanlı Madencilik Sistemi
  • Bitcoin 2021
  • MineBit Pro – Kripto Bulut Madenciliği ve BTC madenci
  • Ethereum (ETH) – Havuz Madenciliği Bulutu

100'den fazla bu tür şüpheli uygulama hala çevrim içi durumda

Sekizi kaldırılırken, 100'den fazla uygulama çevrim içi durumda. Trend Micro, 120 sahte madencilik uygulamasının Google Play Store'da hala mevcut olduğunu tahmin ediyor. Şirket, “Kripto para madenciliği yeteneklerine sahip olmayan ve kullanıcıları uygulama içi reklamlar izlemeye yönlendiren bu uygulamalar, Temmuz 2020'den Temmuz 2021'e kadar dünya çapında 4.500'den fazla kullanıcıyı etkiledi” açıklamasında bulundular. Bu şüpheli uygulamaların çoğu Play Store'un finans kategorisi altında listelenmiş durumda.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version