Google'da Bitcoin ve Kripto Para Reklamlarının Yasağı Kalktı

google bitcoin kripto para reklamiGoogle, Mart 2018'den bu yana üç yıldan fazla bir süredir uygulanan Bitcoin ve kripto para reklamlarının yasağını kaldırdı.

Bugünden itibaren Bitcoin ve kripto para şirketleri, dünyanın en büyük arama motoru Google ve platformunun bir parçası olan birçok web sitesinde artık reklam verebilirler.

Örneğin, ABD'de Bitcoin için arama yaptığınızda Coinbase reklamı artık görünüyor.
Coinbase'in Google'daki Bitcoin reklamı
Coinbase'in Google'daki Bitcoin reklamı, Ağustos 2021

Google, Haziran ayında yaptığı açıklamada, "3 Ağustos'tan itibaren, Amerika Birleşik Devletleri'ni hedefleyen Kripto Para Birimi Borsaları ve Cüzdanları sunan reklamverenler bu ürün ve hizmetlerin reklamını yapabilir" ifadelerinde bulunuldu.

Kripto para şirketlerinin vereceği Google reklamlarının piyasa için etkisini ölçmek şimdiden mümkün değil, ancak reklamların işe yaradığı açık, bu yüzden şirketler reklam vermeye devam edecek ve Bitcoin ile kripto paraların sektörden uzak kişilere tanıtılmasını sağlayabilir.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version