Cardano Geliştiricisi Stabilcoin Djed'i Duyurdu

cardano adaCardano geliştiricisi IOG tarafından yayınlanan en son akademik makaleye göre, Djed stabilcoin'in en eski deneysel yinelemeleri halihazırda altı ana akım testnet ortamına dağıtıldı.

Djed, stabilcoin'lerin karşılaştığı en kritik darboğazların üstesinden geliyor

Input Output'un resmi web sitesinde yayınlanan blog gönderisine göre; IOG, Emurgo ve Ergo, Djed adlı algoritmik bir stabilcoin protokolü oluşturmak için güçlerini birleştirdi.

Fiyat istikrarı, akıllı sözleşme mimarisi ile sağlanıyor ve bu nedenle her türden merkezi olmayan finans (DeFi) protokolüne sorunsuz bir şekilde entegre edilebileceği ifade ediliyor.

Diğer ana akım stabilcoinlerin aksine, Djed özerk bir banka olarak hareket ediyor. Akıllı sözleşme tasarımı, "base coin" rezervlerinin istikrarını ve stabilcoin'lerin basma/yakma sürecini sağlıyor.

Djed, ABD dolarına sabitlenir, ancak her türlü fiat para birimiyle çalışabilir olacak.

Cardano, Djed'e artık daha yakın

IOG, Djed'i ilk kez "resmi olarak doğrulanmış" bir stablecoin olarak tanıtıyor. Tüm özellikleri matematiksel teoremlerle kanıtlandığı ifade ediliyor: fiyat dalgalanma limitleri, sabit sabitlik, rezerv koruması vb.

Geliştiriciler, Djed'in iki versiyonunu önerdiler (Minimal Djed - protokolün MVP'si gibi davranır - ve Genişletilmiş Djed). Djed'in ilk ana ağ uygulaması, Ergo blok zincirinde SigmaUSD olarak tanıtıldı. Ardından, Binance Smart Chain'in test ağına, Avalanche'ın Fuji'sine, Polygon'un Mumbai'sine, Ethereum'un Kovan'ına, Ethereum'un Rinkeby'sine ve RSK'nın test ağına benzer araçlar dağıtıldı.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version