ASIC, Kripto Para Borsalarına Karşı Uyarıda Bulundu

btc
Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC), lisanssız kripto para borsalarına karşı uyarıda bulundu.

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC), lisanssız kripto para borsalarına karşı uyarı zilini çalan en son finansal piyasa regülatörü oldu. Bugün yayınlanan bir bildiriye göre; regülatör, Avustralya Finansal Hizmetler (AFS) lisansına sahip olmayan platformlarda kripto para ile ilgili finansal ürün ve hizmetlere yatırım yapan Avustralyalı yatırımcıları uyardı. Ülkelerdeki finansal regülatörler aktif olarak kripto para regülasyonları üzerinde çalışıyor.

Kripto para borsalarının ASIC tarafından lisanslanması gerekiyor

Mali regülatör, "Avustralya'da sunulan finansal ürünlerle ilgili olarak finansal hizmetler sağlayan bir kuruluşun ASIC tarafından lisanslanması gerekir" açıklamasını yaptı. ASIC uyarısı, yüksek kaldıraçlar sunan trader'ları cezbeden platformlarında kripto para vadeli işlemlerine ve opsiyonlarına yatırım yapmanın risklerini daha da belirtti. Birçok Avustralyalı yatırımcının aşırı kaldıraç, platform kesintileri veya haksız tasfiyeler nedeniyle bu platformlara yatırım yaparken kayıplar yaşadığını detaylandırdı. ASIC, Avustralya finansal hizmetler endüstrisini sıkı bir şekilde düzenler ve tanınmış regülatörlerden biri olarak kabul edilir. Regülatör, bireysel yatırım risklerini azaltmak için herhangi bir regüle edilmiş kuruluşun sunabileceği maksimum kaldıraç düzeyine bir sınır koymuştu.

Büyük küresel kripto para türev platformları ASIC lisansına sahip değil

ASIC bildirimi, büyük küresel kripto para türev platformlarının çoğunun ASIC lisansına sahip olmadığını belirtti. Diğer bazı regülatörler de kripto para platformlarının lisanssız operasyonlarına işaret ederken bazıları yaptırım önlemleri bile alıyor. İspanyol regülasyon kurumu, iki kripto borsası Bybit ve Huobi de dahil olmak üzere 12 şirketi işaretlerken bir düzineden fazla regülatör, Binance'e karşı uyarıda bulundu. Avustralyalı regülatörler, “bazı lisanssız denizaşırı platformların Avustralyalı müşterilerin bu finansal ürünlere erişmesini engellemek için adımlar attığını” ifade etti.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version