Avrupa Merkez Bankasından Kripto Para Açıklaması

Avrupa Merkez Bankası Kripto Para
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis De Guindos, kripto para birimlerinin diğer varlıklarla aynı kurallara tabi olması gerektiğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis De Guindos, kripto para birimlerinin diğer varlıklarla aynı kurallara tabi olmasını istediğini belirtti. Açıklamalar, De Guindos'un kripto para düzenlemesi hakkındaki görüşünü açıkladığı Avrupa Parlamentosu tarafından sunulan yaz kurslarının bir parçası olarak verilen bir sunumda sunuldu. Kripto para birimi düzenlemeleri çoğu ülkede hala gri bir alanda.

Kripto paralar, diğer varlıklarla aynı yasalara uymalıdır

ECB'nin şu anki Başkan Yardımcısı Luis De Guindoskripto paraların piyasadaki diğer herhangi bir varlık gibi düzenlenmesi gerektiğini düşündüğünü belirttiDe Guindos, görüşünü Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir dizi yaz kursunda dile getirdi. Spesifik olarak kripto para birimleri konusunda, “Onları yasaklamazdım, ancak ihraççıların diğer finansal varlıklarla aynı koşullara uyması ve kara para aklama veya terörün finansmanı ile ilgili her şeyden kaçınması gerekir” dedi. Avrupa merkez bankaları ve diğer birkaç merkez bankası aktif olarak CBDC'ler üzerinde çalışıyor.

“Kripto para birimleri, takma isim özellikleri nedeniyle yasa dışı amaçlar için kolayca kullanılabilir.”

De Guindos'a göre, kripto para birimleri, takma adları nedeniyle yasa dışı amaçlar için kolayca kullanılabilir. De Guindos, “kripto-varlıklar” olarak adlandırdığı kripto para birimleri söz konusu olduğunda her zaman şüpheci bir duruş sergiledi çünkü onun görüşüne göre bunlar geçerli ödeme yöntemleri olarak çalışmıyorlar. Aynı zamanda, bu kripto paraların bölgenin finansal istikrarını etkilemediğini belirtti. De Guindos, bu yeni araçların diğer daha geleneksel varlıklarla karşılaştırıldığında ekonomik bir temele sahip olmadığını da kaydetti. Daha önce, kripto para birimlerinin değer tekliflerinin kırılganlığı nedeniyle gerçek yatırımlar olmadığını belirtmişti.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version