Son 24 Saatte %40 Yükselen AVAX Nedir? AVAX Nasıl Alınır?

avax nedir
Avalanche merkezi olmayan finans (DeFi) ekosisteminde bulunan finansal temelleri ve biri biri ile çalışabilir blok zincirlerin yapılması için tasarlanmış açık kaynaklı bir platformdur.

Avalanche Coin (AVAX) Nedir?

Avalanche (AVAX) 1 saniyenin altında işlemleri doğrulayabilen ilk akıllı sözleşme platformu ve tüm Ethereum geliştirme araçlarını desteklediği ifade edilmektedir. Kısaca Avalanche, 1 saniyeden daha kısa bir sürede işlemleri doğrular ve Visa seviyesinde hızlara ulaştığı söylenmektedir. Her ne kadar Emin Gün Sürer, Stephen Buttolph, Amani Moin ve Kevin Sekniqi projenin mimarları olsa da Avalanche merkeziyetsiz kabul edilmektedir, yani bir kişi ya da grubun kontrolünde değildir.

Ayrıca yapılan açıklamalara göre, AVAX'ın maksimum arzı 720 milyon AVAX ile sınırlıdır ve bu AVAX’ların sadece yarısı yani 360 milyonu ana ağda bulunabilir. Dolaşımda olan AVAX sayısı ise 24.500.00 adettir. AVAX, Avalanche ağında temel para birimi olarak güvenlik, ticari işlemler ve diğer servislerde kullanılır.

Avalanche akıllı sözleşmelerin kendi üzerinde kurulabilmesi imkanını da sunmaktadır. Avalanche, Ethereum Sanal Makinesi için tam destek sunar ve bu nedenle, Ethereum araçları doğrudan çalışabilir. Avalanche, geliştiricilere kendi özel ihtiyaçlarına uygun uygulamaları başlatma yetkisi verir.

Avalanche, yalnızca uygulama düzeyinde programlanabilirliği değil, aynı zamanda ağ düzeyinde programlanabilirliği de destekler. Bu, geliştiricilerin yalnızca merkezi olmayan uygulamalarının yürütülmesini kontrol etmelerinin yanında, aynı zamanda özel verileri güvenli bir şekilde yönetmelerine de olanak tanıdığı ifade edilmektedir.

AVAX Nasıl Alınır?

Son dönemlerin oldukça popüler kripto para birimlerinden biri olan AVAX'ı kendi araştırmalarınız sonucu alıp satmak isterseniz ICRYPEX'i tercih edebilirsiniz. Düşük komisyon, 7/24  ilgili çağrı merkezi gibi birçok borsada olmayan imkanı sunarak kendini bir adım öne çıkaran kripto para borsası ICRYPEX'te, banka transferi ile AVAXBitcoin, Ethereum, XRP, LTC, SHIB, DOT, BAT ve daha birçok kripto paraların alım satımını gerçekleştirebilirisiniz.

Icrypex web:
Icrypex Twitter:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version