Asya Ülkelerinde Bitcoin (BTC)'nin Benimsenmesi Hızla Artıyor, Ama Neden?

bitcoin btcDünyanın en büyük kıtası Asya, kripto paraları benimseme yolunda lider olarak ön plana çıkıyor. Dünya çapında 27 ülkede bireysel kripto para yatırımını inceleyen yeni bir anket, liderliği çeken ilk beş ülkenin Asya'da olduğunu sonucuna vardı.

Kripto Para Kabulü

Finder.com tarafından yapılan anket, ankete katılanların %41'inin en az bir kripto para birimine sahip olduğunu doğruladığı için bireysel kripto para yatırımlarında en yüksek seviyenin Vietnam'da olduğunu buldu. Diğer taraftan, İngiltere ve ABD, ankete katılanların sırasıyla %9 ve %8'i kripto paraya sahip olarak listenin en altında yer aldı.

Çalışma 27 ülkede 42.000 kişiyle Google aracılığıyla yapıldı. Ancak rapor, Google'ın altyapısının her ülkede farklılık gösterdiğinden, raporun tüm ülkeyi temsil etme olasılığının düşük olduğunu kabul etti. Bunun nedeni, örneklemin, eşit elektrik erişimine bile sahip olmayan ülkelerde İnternet erişimi olanlar gibi kripto para yatırımlarına meyilli olan haneleri araştırma olasılığının daha yüksek olmasıdır.

Bununla birlikte, Vietnam'dan sonra ikinci sırada Hindistan ve Endonezya olduğu tespit edildi ve her ikisi de ankete katılanlar arasında %30'luk kısmı kripto para birimlerine sahipti. Yakın takipte Malezya ve Filipinler geliyor.

Yükselişin Arkasındaki Neden

Anket, Asya ülkelerinde bireysel kripto para yatırımın arkasındaki başlıca nedenin para transferleri olduğunu belirtti. Hepsinin batı dünyasında yaşayan ve kazanan çok sayıda göçmen nüfusu var. Bu yüzden yüksek işlem ve dönüştürme maliyetlerinden kaçınmak için eve gönderdikleri paranın kripto para birimi şeklinde olması muhtemel görünüyor.

Kripto para yatırımcılarının demografik dağılımı açısından, bu çalışmanın bulguları daha önce tek tek ülkeler için yapılanlara benziyordu. Kripto para sahipleri arasında cinsiyet eşitsizliği bulunuyor. Erkeklerin kripto para sahibi olma olasılığı her ülkede kadınlardan daha yüksek. Kripto para yatırımcılarının ortalama yüzdesi %19 olmasına rağmen, erkekler için ortalama yüzdenin %22, kadınlarda ise sadece %15 olduğu bulundu.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version