Kripto Para Cüzdanına Erişimini Kaybettiler, 5.8 Milyon Dolar Değerinde Ethereum Kilitli Kaldı!

ETH




ABD Washington DC'den bir çift, 5.8 milyon dolar değerinde 3.000 ETH içeren kripto para cüzdanına erişemiyor.

2014 yılında 3.000 Ethereum satın alan Yuki ve Art Williams, kripto cüzdanlarını açamıyor. Aile, temel JSON dosyasının hiçbir zaman indirilmediğini ve bu nedenle 5.8 milyon dolara erişimlerinin olmadığını iddia ediyor.

Yardım Arayışında

Amerikan medyası 7news'e göre, Washington DC ailesi Yuki ve Art Williams, kripto para cüzdanlarında 3.000 ETH'ye sahip. Çift, 2014 yılında varlıkları satın aldıklarında JSON dosyasının hiçbir zaman indirilmediğinde ısrarcı.

Art Williams konuyla ilgili şu ifadelerde bulundu:

"Talimatlar, bilgisayarınızı bir buçuk saat açık bırakmaktı ve ilerleme çubuğu gösterdiği gibi JSON dosyasını doldururken görünecekti. Ne yazık ki bizim için ortaya çıkmadı.”


Bugünkü fiyatlarla hesaplanan cüzdan 5,8 milyon doları içeriyor. Bay Williams, 7news'e Ethereum Vakfı'nın kendisine sorunu çözme ve ona bir yedek JSON dosyası gönderme sözü verdiğini söyledi. Ancak ailesi hala bekliyor.

Çift, sahip oldukları ETH'lere erişmek için başka bir girişimde, İsviçre merkezli Vakfa e-posta gönderdi ve onlara satın alma kanıtı ve sorunun ekran görüntülerini gösterdi. 7news ayrıca Ethereum Vakfı'na ulaşmaya çalıştı ancak cevap alamadı.

Ailenin henüz yapmadığı son hamle, İsviçre'de mahkemede dava açacak bir hukuk firmasına başvurmak. Avukatlar, işlem sırasında Ethereum Vakfı'nın çaresiz çifte bir JSON dosyası vermesini talep edecek.

Kripto para birimlerine yatırım yapmak yalnızca varlıkların değişken doğası nedeniyle riskli değildir. Bunun dışında yatırımcıların özel anahtarlarını kaydetmeleri ve korumaları gerekmektedir. Birinin özel anahtarlarını kaybetmesi durumunda, bu geri dönüşü olmayan bir felakete yol açabilir.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version