ABD New York'ta Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Yeni Yasa Önerisi!

New York Kripto Para Yasası

New York'ta önerilen bir yasa, onaylanırsa eyaletteki kamu görevlilerini yıllık olarak 1.000 dolar eşiğinin üzerindeki kripto para birimi varlıklarını açıklamak zorunda bırakacak.

Kamu kayıtlarına göre 2 Temmuz'da sunulan tasarı, Eyalet Senatörü Rachel May tarafından desteklendi. Yasanın bir özetine göre, eyaletteki kamu görevlileri yasasını değiştirerek "devletin finansal açıklama beyanındaki Bitcoin gibi kripto para varlıkları üzerindeki boşluğu kapatmayı ve bireylerin bu tür dijital finansallara olan ilgisine ilişkin şeffaflık eklemeyi amaçlıyor."

Kamu görevlileri kanun değişikliğinin özelliklerine gelince, özette şöyle deniyor:

"Kamu görevlileri yasasının 73-a bölümünün 3'üncü alt bölümüne yeni bir 16-a paragrafı eklendi ve raporlama yapan kişinin vergilendirilebilir yılın sonunda 1.000 doları aşan kripto para birimlerinin türü ve piyasa değerinin raporlanmasını gerektiriyor. Tasarının amaçları doğrultusunda, "kripto para birimi", birimlerin ve para biriminin üretimini düzenlemek ve fon transferini doğrulamak için şifreleme tekniklerinin kullanıldığı, bir merkez bankasından bağımsız olarak çalışan dijital bir para birimi olarak tanımlanır. "

Devlette kaç kamu görevlisinin kripto paraya sahip olduğu belli değil; Tasarının gerekçe metni, IRS (Gelir İdaresi)'nin kripto para birimlerini diğer öğelerin yanı sıra vergi amaçlı bir mülk biçimi olarak ele alma hamlesinden bahsediyor. Yine de Alabama Kongre Üyesi Barry Moore'un Dogecoin, Ethereum ve Cardano alımları gibi örnekler, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bazı ofis sahiplerinin kripto para yatırımlarına nasıl yakınlaştığını gösteriyor.

Onaylanması halinde, önerilen yasa 1 Ocak'ta resmen yürürlüğe girecek. Tam metni burada bulabilirsiniz.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version