55 Milyar Dolarlık Varlığı Yöneten İngiliz Şirket Marshall Wace, Kripto Paralara Yatırım mı Yapacak?

Marshall Wace kripto sektörüne yatırım yapacak
Hedge fon şirketi Marshall Wace, kripto para sektörüne yatırım yapmayı planlıyor. Planlarına aşina olan insanlar, kripto para birimlerine ve ilgili teknolojilere olan ilginin artması büyük varlık yöneticilerini cezbettiğini söylüyor.

55 milyar dolarlık varlıkları yöneten Londra merkezli firma, Blockchain teknolojisi, kripto para birimleri için ödeme sistemleri ve stabilcoin gibi alanlarda yatırımları hedefleyecek. Yapılan açıklamaya göre, özel sektöre ait dijital finans şirketlerindeki hisseleri toplayacak bir portföy başlattığını söyledi.

Marshall Wace'in kripto para kararı, fon yöneticileri, bankalar ve dijital para işletmeleri kuran danışmanlık firmaları da dahil olmak üzere artan sayıda geleneksel finans şirketi ile sektör için hızlı bir genişleme imkanı sunuyor.

Ayrıca, firmanın son zamanlarda dijital para sektörüne aşina personel aradığı söyleniyor. Yeni iş henüz erken bir aşamada olsa da firma, potansiyel olarak kripto para ticareti gibi diğer yatırım biçimlerini içerebilecek bir hareketle hızla genişletmeyi planlıyor. Ancak Marshall Wace yorum yapmaktan kaçındı.

Marshall Wace'in daha önce bildirilmeyen genişlemesi, hızla büyüyen kripto para endüstrisinde para kazanma fırsatlarını tespit etmek için en son büyük hedge fonunu işaret ediyor. Geçen yıl Jim Simons Renaissance Technologies şirketinin Bitcoin'e yatırım yapabileceğini iddia etmişti.

Brevan Howard varlıklarının küçük bir bölümünü kripto para kaydırıyor ve kurucu ortağı milyarder Alan Howard, yakın zamanda kripto para saklama ve ticaret teknolojisi şirketi Copper.co ve kripto para ticaret uygulaması Kikitrade'e yatırım yaparak sektörün büyük bir destekçisi.

1997 yılında Sir Paul Marshall ve Ian Wace tarafından kurulan Marshall Wace, bu yılın başlarında, halka arz öncesi sağlık şirketlerine yatırım yapmak ve listelendikten sonra onları tutmak için bir fon başlattı. Hareket, firmanın özel pazarlarda yeni getiri kaynaklarından yararlanma planlarının bir parçasıydı.

Yeni dijital finans portföyünün benzer bir yaklaşımı benimseyeceğini ve dijital finans altyapısında yer alan şirketlere geç aşama risk sermayesi yatırımları yapacağını ifade ediliyor. Geleneksel finans piyasası ve kripto para birimleri arasında önemli bir geçit görevi gören token'lar olan stablecoin'lerin etrafındaki altyapı, firma için özel bir odak alanı.

Yeni lansmanına Marshall Wace Asia'nın CEO'su ve küçük işletmelere kredi veren Hintli fintech firması Niyogin'in kurucu ortağı Amit Rajpal başkanlık edecek. Marshall Wace, yeni portföydeki potansiyel yatırımcılarla hala görüşüyor ve lansmanın boyutu hala belirsiz.

Marshall Wace'in yaklaşık 1.000 harici analistin alış ve satış tavsiyelerini analiz eden Tops Market Neutral fonu, bu yıl Mayıs ayının sonuna kadar yaklaşık yüzde 11 kazandı.

Marshall Wace, mayıs sonunda stabilcoin USD Coin'in arkasındaki ABD finansal teknoloji firması Circle için 440 milyon dolarlık bir bağış toplama turuna katılan birkaç yatırımcıdan biriydi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version