Jamaika Dijital Para Testlerine Başlıyor

Jamaika CBDC
Jamaika Bankası (BOJ), önümüzdeki aydan itibaren ulusal dijital para biriminin finansal kurumlar arasında kullanıma sunulması için pilotluk yapacak.

Yerel haberlere göre, Jamaika dijital para biriminin Mayıs ayında başlaması gereken gecikmeli sunumu, müşterilerin ulusal dijital para birimiyle tanıştırılacağı bir Ulusal Ticaret Bankası (NCB) pilotuyla başlayacak. Jamaika Bankası Başkanı Richard Byles, sistemin tüm teknik yönlerine baktıklarını ve bankada tüm altyapıyı tutan bir sanal alana sahip olduklarını söyledi.

"Sıkı bir şekilde test etmeliyiz."

Richard Byles ayrıca, “Para biriminin teknik olarak basılması [kullanılması] üzerinde çalışırken onu titizlikle test etmemiz gerekiyor ve bunu Ağustos ayında yapacağız” dedi. Bank of Jamaica, daha fazla bankayı gemiye almayı ve pilot testi kademeli olarak ulusal dijital para biriminin tam teşekküllü bir lansmanına genişletmeyi planlıyor. Geçen hafta bir Rotary Kulübü kurulum töreninde konuşan Byles, daha özel tabanlı kripto para birimiyle aynı olmayan CBDC'nin yalnızca lisanslı ticari bankalara, mevduat kabul eden kurumlara (DTI) ve ödeme hizmetine satılacağını söyledi. 

“CBDC nakitten çok daha verimli.”

Richard Byles, “Finans kurumları, CBDC'yi işletmelere ve bireylere 1 CBDC'ye nakit olarak 1 dolar olacak şekilde basacak ve satacak. Ancak finans kuruluşları, müşterilerin alışveriş yapmak veya cep telefonundan cep telefonuna ödeme almak için erişebilmeleri için CBDC'yi ilgili bankalarındaki dijital cüzdan hesaplarında tutacak" dedi. Ulusal dijital para birimi, merkez bankası tarafından da çıkarılan bparaların kullanımını tamamlayacak. CBDC kullanmanın faydalarından bahseden Byles, çoğu durumda nakitten çok daha verimli olduğunu söyledi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version