Ethereum Londra Hard Fork'u Yakında Geliyor! Bu ETH İçin Ne Anlam İfade Ediyor?

eth londra hard fork

Ethereum'un Londra adlı bir sonraki Hard Fork'u Temmuz ayında gelebilir.

Zaten Ropsten ve Goerli testnet'leri başlatıldı ve yakında Rinkeby testnet'i de başlatılabilir.

Tüm testler başarılı olursa muhtemelen Temmuz sonu veya Ağustos 2021 gibi bir lansman tarihi belirlenecek.

Londra Hard Fork'u, Ethereum için ne anlama geliyor?

Londra aslında Berlin'den sonra sadece bir protokol güncellemesidir ve beş EIP içerir.

En önemlisi, Ethereum 1.0 zincirinin ücretlerini değiştiren EIP-1559'dur.

Bu EIP, işlemler için sabit bir taban ücreti getirir, ancak bloklar gas hedefinin üzerindeyken artacak veya altında olduklarında azalacak şekilde algoritmik olarak değiştirilebilir.

Fee'ler daha sonra yakılacak.

Şu anda, Ethereum'un işlem ücretleri, kullanıcıların belirli bir gas sunan işlemleri gönderdiği ve madencilerin en yüksek teklifleri olan işlemleri seçtiği basit bir açık artırma mekanizmasına dayanmaktadır.

EIP-1559'un yeni ücret yapısını tanıtarak ele almayı amaçladığı bir dizi verimsizliğe yol açmaktadır.

Yeni fee yapısı, bir sonraki bloğa dahil edilen işlemler için ayrı bir taban ücret sağlar ve kullanıcılara, madenciyi daha hızlı dahil etmeye teşvik etmek için "öncelikli fee" adı verilen bir ücret ekleyerek işlemlerine öncelik verme seçeneği sunulur. Madenci, fee yakılırken öncelik ücretini alır.

Londra ile tanıtılan diğer EIP'ler EIP-3198, EIP-3529, EIP-3541 ve EIP-3554'tür.

İkincisi, sözde “difficulty bomb” etkilerini Aralık 2021'e kadar ertelemeyi amaçlıyor.

Ropsten test ağı 24 Haziran'da Londra hard fork'u ile güncellendiğinden, ETH fiyatı, belki de kısmen bu güncellemeyle ilgili beklentilerden dolayı 2.000 doların oldukça üzerine çıktı.

Gerçekten de, özellikle EIP-1559'un ETH 1.0'ı deflasyonist veya en azından daha az enflasyonist yapacağı varsayılıyor, ancak bu güncelleme, Proof-of-Stake'e dayalı olduğu için madencilik gerektirmeyen ETH 2.0 için geçerli olmayacak.

ConsenSys'in iletişim ve içerik direktörüne göre,

James Beck,"Temel oranın yakılması yeni ETH ihracı üzerinde deflasyonist bir baskı oluşturacak, ancak işlem sayısı ve ağ tıkanıklığı gibi birçok değişkenin hesaba katılması gerektiğinden bunun gücünü tahmin etmek zor. Teorik olarak ne kadar çok işlem olursa her bir işlem için temel oran sabitleneceğinden deflasyonist baskı o kadar büyük olacaktır.

Ancak, gelecekte PoS'a geçiş ile bu sorunlar kesin olarak çözülecektir." ifadelerinde bulundu.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version