Bitcoin Fiyatında Önemli Rol Oynayan Madenciler Bitcoin Satıyor mu?

bitcoin mining

Analiz şirketi CryptoQuant verilerine göre, bu yazımızda 28 Temmuz 2021 Bitcoin zincir analizimizde Madenciler Bitcoin satıyor mu, yoksa saklıyor mu ona bakacağız. Elbette burada yazılanlar yatırım tavsiyesi değil, tamamen bilgi vermek amaçlıdır.

Bitcoin fiyatı 11 Mart 2020 kara perşembe günü 3.800 dolar civarına kadar agresif bir geri çekilme yaşamıştı. Tekrardan yükselişe geçen BTC fiyatı, 14 Nisan'da resmen 64.865 dolara yükselerek ATH yani tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Sonrasında ise geri çekilmelere maruz kalan Bitcoin, Ocak ayından bu yana ilk defa 30.000 doların altına inmişti. Son günlerde toparlanma sürecine girerken yazının yazıldığı sırada BTC fiyatı, 32.870 dolar civarında. Hala geçen seneki fiyatlarından çok uzakta olduğunu hatırlatmakta fayda var.
btc analiz
Madenciler Bitcoin Saklıyor mu?

Bir başka kritik metrik olarak kabul edilen CryptoQuant'ın BITCOIN MPI verilerine göre, madenciler son günlerde yükselişler görmeye başladık ve madenciler tarafında kritik bölge olan 2 seviyesinin hala çok altında kalmaya devam ediyoruz. Yazının yazıldığı sırada 2 seviyesinin epey altında kalarak -0.40 seviyesinde devam ediyor. Buradan anlaşılacağı üzere madencilerin ellerindeki Bitcoin (BTC)'e sıkı sıkıya sarılı kalmaya devam ettiğini düşünebiliriz.

bitcoin madenci
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version