Bitcoin Madenciliği Tarihte Görülmemiş Göçle Karşı Karşıya

Bitcoin madencilik
Bitcoin madencilik endüstrisi şu anda Çin'in kripto para üzerindeki baskısından dolayı tarihin en büyük hash gücü göçüyle karşı karşıya.

Bitcoin madencilik endüstrisi şu anda tarihin en büyük hash gücü göçüyle karşı karşıya. Çin'in son zamanlardaki baskısından kaynaklı önde gelen BTC madencilik şirketlerinden bazıları faaliyetlerini başka yerlere kaydırmayı planlıyor. On-chain analiz platformu Glassnode kısa süre önce haftalık on-chain raporunu yayınladı ve Bitcoin madencilerinin yaklaşık %50'sinin şu anda çevrim dışı olduğundan bahsetti. Bununla birlikte, operasyonel Bitcoin madenciliği şirketleri, son birkaç gün içinde gelirlerinde bir artış gördü.

Günlük toplam gelir şu anda 25-30 milyon dolar civarında 

Hash Rate, Bitcoin'in 64.000 dolar fiyat seviyesine ulaştığı Nisan 2021'de zirveye ulaştı. Madenciler Nisan ayında günde yaklaşık 60 milyon dolar gelir elde ettiler. “Günlük toplam gelir şu anda günde 25 ila 30 milyon dolar civarında, ancak daha küçük bir madenci havuzu arasında paylaşılıyor. Aynı günlük BTC üretimi, ancak daha az rakip paylaşıyor. Bu, en son zorluk ayarlamasının ardından, operasyonel BTC madencilerinin aynı OPEX masrafına maruz kaldıklarını, ancak kârlılığın neredeyse 2 kat arttığını ve Nisan ayında benzer kârlılık seviyelerine yaklaştığını gördüklerini gösteriyor.”

Ayrıca; Bitcoin analizi

Çin'in kripto para üzerindeki baskısı, hash oranını etkiliyor

Çinli Bitcoin madencileri, yer değiştirme sırasında BTC madenciliği şirketlerinin yaptığı lojistik harcamalardaki keskin artış nedeniyle Haziran 2021'de artan satış baskısına tanık oldu. Ancak son verilere göre, göçün operasyonel BTC madencileri üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığı görülüyorGlassnode raporuna göre, “Hash gücünün önemli bir kısmı çevrim dışı olduğunda, zorluk aşağı doğru ayarlanana kadar bloklar daha yavaş bir hızda çıkarılacaktır”

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version