Bitcoin'de 40.000 Dolar Seviyesi Çok Kritik! Ethereum, XRP ve LINK Analizleri

ICRYPEX
ICRYPEX kripto para borsası uzmanlarının hazırladığı 27 Temmuz 2021 tarihli Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Chainlink (LINK) analizlerini Kripto Sözlük izleyicileri ve okuyucuları için paylaşıyoruz. Ayrıca Litecoin, AVAX, BAT analizleri için ICRYPEX'in kripto para analizi sayfasına bakabilirsiniz.

BTC/USD
BTC analizi
ICRYPEX'in günlük analizinde Bitcoin
Sabah saatlerinde yatay seyreden Bitcoin, 37.037 $ seviyelerinde fiyatlanıyor. Geçtiğimiz gün Amazon’un ödeme yöntemi olarak Bitcoin kabul edeceği iddialarıyla birlikte hızla yükselen Bitcoin 40 bin dolar seviyelerine ulaştığında Amazon’dan bu iddialar hakkında yalanlama geldi. Bu haber ile birlikte Bitcoin tarafında yaklaşık yüzde 5 oranında bir değer kaybı meydana geldi. Bitcoin tarafında zincir verilerini incelediğimizde ise 24 saatlik değişimde yeni ve bakiyeli adreslerde yaklaşık %41’lik bir yükseliş mevcut. Buna ek olarak günlük bazda borsalardan cüzdanlara 205 milyon dolar değerinde BTC çıkışı mevcut. Bu zincir verilerini olumlu olarak yorumluyor olsak da gelen haberin etkisiyle BTC tarafında bir geri çekilme gördüğümüzü söylemek mümkün.

BTC/USD 
paritesini teknik olarak ele aldığımızda haftalık DEMA (36.569 $) seviyelerinin üzerinde güne başladığını görüyoruz. Fiyatın yukarı yönlü hareketinin devam etmesi için 39.288 $ seviyelerinde bulunan Fibo’38,20’lik düzeltmenin kırılmasının yanı sıra 40.500-40.700 $ bandında bulunan direncin yukarı yönlü kırılımı ve bu seviyelerin üzerinde kalıcılık sağlanabilmesi oldukça kritik. Sabah saatleri itibarıyla geri çekilen BTC için en yakın destek seviyesi 36.569 $ seviyeleri olup bu desteğin aşağı yönlü kırılmasıyla 35.587 $ seviyelerinin destek olarak çalışmasını bekleriz.

Dirençler:
39.791 / 42.418 / 44.314

Destekler:
35.268 / 33.372 / 30.745

ETH/USD
ETH analizi
Sabah saatlerinde yaklaşık yüzde 2 oranında değer kaybeden Ethereum, 2185 $ seviyelerinde fiyatlanıyor. Dün Bitcoin önderliğinde piyasa genelinde gördüğümüz sert yükselişlerle birlikte ETH’de gün içinde yaklaşık yüzde 11,5 oranında getiri sağlamış olsa da günlük kapanış itibarıyla bu oran 1,75 ile sınırlı kaldı. ETH için zincir verilerini kontrol ettiğimizde, borsalar ile cüzdanlar arasındaki net akışın 7 günlük ortalamasına baktığımızda borsalardan ETH çıkışının devam ettiğini görüyoruz. Yatırımcıların ETH için son birkaç haftadır bulunduğu fiyat seviyelerini uzun vade yatırımı için uygun gördüğünü düşünüyoruz.

ETH/USD 
paritesini günlük periyotta teknik olarak ele aldığımızda dün gün içi 2433 dolar seviyelerine kadar yükselse de Fibo’23,60 dilimi olan 2331 dolar seviyesi üzerinde kalıcılık sağlayamadı. Bugün günlük mum açılmasıyla beraber geçtiğimiz günlerde yukarı kırdığı 50 günlük hareketli ortalamasını (2149 $) retest eden ETH, bu seviyenin üzerinde tutunmuş olarak görülüyor. Momentum’da 2 Temmuz itibarıyla var olan alçalan trendini test eden ETH, tepki görmüş olsa da MACD’de günlük periyotta al sinyali devam ediyor. 50 günlük hareketli ortalamanın altında günlük kapanış yaşanmadığı sürece ETH için yükselişlerin devam edeceğini düşünüyoruz.

Dirençler:
2370 / 2541 / 2650

Destekler:
1810 / 1981 / 2090

LINK/USD
link analizi
Sabah saatlerinde %1 oranında değer kazanan LINK, 18,16 $ seviyelerinde fiyatlanıyor. Dün 20,00 $ seviyelerine kadar yükselen LINK, bu seviyelerde kalıcılık sağlayamadı. LINK’e ait zincir verilerini analiz ettiğimizde aktif ve yeni adres sayılarında dün yaşanan artış yaşandığını görüyoruz. Bu durum dün yaşanan yükselişi destekler nitelikte olup aktif ve yeni adres sayılarındaki artışı pozitif olarak yorumluyoruz.

LINK/USDT paritesini teknik olarak ele aldığımızda 4 saatlik periyotta Bollinger üst bandı dün akşam saatlerinde aştığını ve 19,93 $ seviyelerinde bulunan direncini kırmayı denediğini ancak bu seviyelerden tepki aldığını söyleyebiliriz. Fibo’78,60’lık düzeltme seviyesinin altını test eden LINK için bu düzeltme seviyesine denk gelen 17,96 $ seviyeleri en yakın destek seviyesi olup desteğin kaybedilmesi durumunda fiyatın Bolliger orta bandına denk gelen 17,49 $ seviyelerine doğru geri çekilmesi mümkün olabilir. Yukarı yönlü hareketin devamı doğrultusunda Bollinger üst bandında denk gelen 19,62 $ seviyelerinin en yakın direnç seviyeleri olarak çalışmasını bekleriz.

Dirençler:
19,61 / 21,00 / 22,06

Destekler:
14,71 / 16,10 / 17,16

XRP/USD
ripple analizi
Sabah saatlerinde yatay bir seyir izleyen Ripple,0,622 $ seviyelerinde fiyatlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda Ripple ve SEC davasında eski SEC çalışanı Hinman’ın ifadesi konusunda anlaşmazlıklar yaşanmış ve SEC, eski çalışanının ifadesinin alınmaması konusunda çaba harcamasına rağmen Yargıç Netburn ifadenin alınmasına karar vermişti. Alınan karara göre 27 Temmuz tarihinde (bugün) eski kurumsal finans direktör olan Hinman'ın ifadesi alınacak. Ripple bu ifadeyi kendi lehine kullanmayı hedefliyor.

XRP/USD paritesini teknik olarak ele aldığımızda 4 saatlik periyotta 29 Haziran tarihinden bu yana devam eden alçalan kanalı yukarı yönlü kırdığını ancak gece saatlerinde kanal üst bandının altını test ettiğini görüyoruz. En yakın direnç seviyesi 0,641 $ seviyeleri olmak üzere aşağı yönlü hareketin devamı durumunda hem 21 Temmuz tarihinden bu yana oluşturduğu yükselen trende hem de Fibonacci düzeltmesinin orta bölgesine denk gelen 0,615 $ seviyelerinin en yakın destek seviyesi olarak çalışmasını bekleriz. Bu desteğin aşağı yönlü kırılımı gerçekleşirse 0,601 $ seviyelerine doğru satışlar derinleşebilir. MACD incelediğimizde 4 saatlik periyotta sat yönünde sinyal oluşturmuş durumda. Kısa vadede destek yakınlarından alımlar ve direnç yakınlarından satımlar daha sağlıklı bir strateji olacaktır.

Dirençler:
0,6659 / 0,7065 / 0,7329

Destekler:
0,5319 / 0,5725 / 0,5989

Litecoin, AVAX, BAT analizleri için ICRYPEX'in kripto para analizi sayfasına bakabilirsiniz.

Kripto para analizi için ICRYPEX'e teşekkür ederiz.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version