Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) Dijital Paralara Tam Onay Verdi!

Bank for International Settlements Dijital Para
Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), finansı modernize etmek için gerekli olduğunu söyleyerek merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC'ler) geliştirilmesine tam onay verdi.

Genellikle dünya merkez bankalarının merkez bankası olarak adlandırılan Uluslararası Ödemeler Bankası (Bank for International Settlements), 23 Haziran'da bir CBDC'nin nasıl olması gerektiğine dair tavsiyelerde bulundu. Reuters tarafından bildirildiği üzere BIS, dünya çapında yaklaşık 56 merkez bankası ve para otoritesinin şu anda ticaret çevrim içi şekline geçtikçe para birimlerini dijitalleştirmeye geçeceğini tahmin ediyor. Ekonomik anlamda büyük devletlerin merkez bankaları aktif olarak dijital para brimlerini araştırıyor.

Fiziksel nakit işlemleri düşüşte

Çevrim içi e-ticaret plarformları ve pandemi kaynaklı fiziksel nakit kullanımı düştü. Büyük bankacılar Bitcoin ve “Big Tech” gibi merkezi olmayan para birimlerini, Facebook daha önce Libra olarak bilinen kendi kripto para birimi Diem'ı bir tehdit olarak görüyorlar. BIS'deki İnovasyon Merkezi Başkanı Benoît Cœuré, CBDC'ler olmadan dijital paranın giderek büyük teknoloji firmalarının egemenliğine gireceği konusunda uyardı. Birçok merkez bankası, kripto para birimlerinden kaynaklanan rekabeti önlemek için dijital para birimlerini geliştirdiklerini söyledi.

Çin, CBDC ihraç eden ilk büyük ekonomi olma yolunda ilerliyor

Çin, ulusal dijital para birimini çıkaran ilk büyük ekonomi olacak. Daha önce bildirildiği üzere Çinli yetkililer, dijital para birimi/elektronik ödemeler (DCEP) platformunun bir denemesi için Pekin vatandaşlarına 6,2 milyon dolarlık dijital para birimi dağıttı. Pekin Yerel Mali Denetleme ve Yönetim Bürosu, vatandaşların iki bankacılık uygulaması kullanarak hediye başvurusunda bulunmalarına izin verdi. Hediye, parça başına 200 Yuan değerinde "kırmızı paketler" kullanan bir piyango sisteminin parçasıydı. Shenzhen ayrıca Ekim 2020'de bir dijital para birimi denemesini tamamladı. Japonya, Rusya, ABD dahil olmak üzere ekonomik anlamda büyük ülkelerin merkez bankaları dijital para birimleri üzerinde çalışıyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version