Morgan Stanley 28.000 Grayscale Bitcoin Trust Hissesine Sahip

Morgan Stanley BTC
Bir SEC dosyasına göre, ABD'nin en büyük bankalarından biri Morgan Stanley'nin The Europe Opportunity Fonu, GBTC hisseleri aracılığıyla Bitcoin sahibi olduğunu ortaya koydu.

SEC dosyasına göre, Morgan Stanley 
The Europe Opportunity Fonu en az 28.000 Grayscale Bitcoin Trust hissesine sahip.

Varlıklar şu anda yaklaşık 880.000 dolar değerinde. 30 Nisan'daki dosyalama sırasında 1.3 milyon dolar değerindeydi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)'na Pazartesi günü yayınlanan bir dosyaya göre, Morgan Stanley 
The Europe Opportunity Fonu'nun 30 Nisan itibariyle yaklaşık 880.000 dolar değerinde Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) hissesine sahip olduğunu ortaya koydu.

SEC'e sunulan NPORT-P'ye (aylık portföy yatırımları raporu) göre, Morgan Stanley'nin yatırım fonu 30 Nisan'da en az 28.289 GBTC hisseye sahipti. Hisse başına 31.13 dolarlık cari fiyatla bu 880.636 dolara tekabül ediyor.
Ancak, belgenin sunulduğu tarihte, hisselerin rapor edilen fiyatının 1.325.339 oldu olduğu tahmin ediliyordu. Bunun nedeni, Grayscale Bitcoin Trust hisselerinin değerinin doğrudan - şaşırtıcı olmayan bir şekilde - Bitcoin'in fiyatına bağlı olmasıdır. 30 Nisan'da BTC, kripto para listeleme platformu CoinGecko'ya göre BTC fiyatı 54.000-56.000 dolar civarında işlem görüyordu, ancak yazının yazıldığı sırada Bitcoin fiyatı 34.250 dolar civarında.

SEC dosyası ayrıca, fonun Bitcoin yatırımının toplam net varlıklarının yaklaşık %0.5367'sini oluşturduğunu gösteriyor. Ayrıca, “ödeme profili”nin “uzun” olarak rapor edilmesi, söz konusu hisselerin uzun vadeli bir yatırım olarak görüldüğünü düşündürmektedir.

Morgan Stanley web sitesine göre, Morgan Stanley 
The Europe Opportunity Fonu, "yatırım ekibinin satın alma sırasında değerinin düşük olduğuna inandığı, öncelikle Avrupa'da yerleşik yüksek kaliteli yerleşik ve gelişmekte olan şirketlere yatırım yaparak sermaye artışını en üst düzeye çıkarmayı amaçlamaktadır." ifadelerine yer verildi.

GrayScale Bitcoin Trust (GBTC) nedir?

Grayscale Investments şu anda dünyanın en büyük kripto para varlık yöneticisidir. Şirketin son raporuna göre, Grayscale şu anda yönetimi altında 31,5 milyar dolar değerinde çeşitli kripto para birimlerine sahip.

Firmanın Bitcoin Trust'ı 23.16 milyar dolarla bugüne kadarki en büyüğü. Onu 6.82 milyar dolar ile Grayscale Ethereum Trust takip ediyor. Grayscale tarafından başlatılan diğer kripto para odaklı fonlar şu anda 369 milyon ile 3 milyon dolar arasında bir değere sahip.

Mart ayının ortalarında Morgan Stanley, FS NYDIG Select Fund, Galaxy Bitcoin Fund LP ve Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP gibi Bitcoin fonlarına ulaşma imkanı sunan ilk büyük ABD bankası oldu.

Son zamanlarda, yatırım şirketi ARK Invest, Bitcoin'in fiyat düşüşünden yararlanmak için benzer şekilde Grayscale'e başvurdu. 24 Haziran'da BTC'nin fiyatı 30.000 doların altına düştüğü için şirket toplamda yaklaşık 29 milyon dolar karşılığında 1.046.002 GBTC hissesi satın aldı . Bu satın alma, ARK'nın GBTC hisselerini 8,6 milyon hisseye (238,9 milyon $) yükseltti.

Ancak, ARK Invest ve Morgan Stanley akıntıya karşı yüzüyor gibi görünüyor; Kripto para veri şirketi Glassnode tarafından yakın tarihli bir rapora göre, kurumsal yatırımcılar, Grayscale Bitcoin Trust'a olan ilgilerini kaybediyor.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version