Kripto Para Topluluğunun Yakından Tanıdığı John McAfee Ölü Bulundu

john mcafee öldü

Kripto para sektörünün yakından tanıdığı ve Anti-virüs yazılımı girişimcisi John McAfee, bir İspanyol mahkemesinin kendisini ABD'ye iade etmeyi kabul etmesinden saatler sonra Barselona'daki bir hapishane hücresinde ölü bulundu.

İngiltere doğumlu ABD'li teknoloji girişimcisi John McAfee, İspanyol yüksek mahkemesinin vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla karşı karşıya kalması ve ABD'ye iadesine izin verilmesinin ardından Çarşamba günü Barselona'daki bir hapishanede hayatını kaybettiğin açıkladı. McAfee’nin intihar ettiği üzerinde duruluyor.

McAfee'nin avukatı Javier Villalbateknoloji girişimcisinin dokuz ay hapiste kalması onu umutsuzluğa sürüklediği için kendini asarak intihar ettiğini söyledi.

McAfee, İspanya'da tutuklanmadan önce vergi kaçakçılığı nedeniyle ABD yetkililerinden kaçıyordu.

John McAfee, yıllarca ABD yetkililerinden kaçarak yaşadı

Her zaman tartışmalarla çevrili olan teknoloji dünyasının popüler kişiliği, ABD'ye iade edilmesinin onaylanmasından saatler sonra hapishane hücresinde kendini astığı ifade ediliyor. Geçen ay ki bir mahkeme duruşması sırasında 75 yaşındaki McAfee, yaşı göz önüne alındığında, Amerika Birleşik Devletleri'nde suçlu bulunursa hayatının geri kalanını hapiste geçireceğini söyledi. "İspanyol mahkemesinin bu adaletsizliği göreceğini umuyorum" demişti.

John McAfee yıllarca ABD yetkililerinden kaçarak yaşadı. Vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla suçlandı ve New York'ta bir kripto para dolandırıcılığı davasında suçlandı.

McAfee, 1987'de dünyanın ilk ticari anti-virüsünü piyasaya sürdü

McAfee, 1987'de kendi adıyla dünyanın ilk ticari anti-virüsünü piyasaya sürmeden önce NASA, Xerox ve Lockheed Martin için çalıştı. 2011 yılında yazılım şirketini Intel'e sattı ve artık bu işle hiçbir ilgisi yoktu. Program hala onun adını taşıyor ve dünya çapında 500 milyon kullanıcıya sahip. Bölge adalet bakanlığı, iade edilmeyi bekleyen 75 yaşındaki ABD'li bir McAfee'nin Çarşamba günü hücresinde ölü bulunduğunu doğruladı. 

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version