John McAfee Tutuklandı!

John McAfee Tutuklandı
Ünlü teknoloji figürü John McAfee İspanya'da tutuklandı ve Amerika Birleşik Devletleri'nde vergi kaçırmakla suçlanıyor.

CNN raporuna göre, iddianamede McAfee'nin kripto para birimlerini tanıtmaktan, danışmanlık yapmaktan, konuşmalar yapmaktan ve hayat hikayesinin haklarını bir belgesel için satarak 2014 ve 2018 yılları arasında milyonlarca gelir elde etmesine rağmen dört yıl boyunca vergilerini vermediği iddia ediliyor. İddianamede, John McAfee'nin gelirini banka hesaplarına ve başkalarının adına kripto para hesaplarına yatırarak vergi kaçırdığını iddia ediyor. Ayrıca, bir yat da dahil olmak üzere mülk ve varlıkların sahipliğini gizlemek için başkalarının isimlerini kullandığı iddia edildi.

John McAfee İspanya'da tutuklandı

McAfee'nin vergi borcunun miktarı iddianamede belirtilmedi. Savcılar, 15 Haziran 2020 iddianamesinin, McAfee'nin iade edilmeyi beklediği İspanya'da tutuklandığı ifade edildi. İddianameye göre McAfee, mahkum edilirse her vergi kaçakçılığı için en fazla beş yıl hapis ve vergi beyannamesi vermedeki her kasıtlı başarısızlık için en fazla bir yıl hapisle karşı karşıya. İddianameye göre, McAfee ayrıca denetimli bir serbest bırakma, iade ve 350.000 doların üzerinde para cezası dönemiyle karşı karşıya.

SEC, ICO'ları teşvik ettiği için McAfee'ye dava açıyor

Ünlü anti-virüs kralı, Pazartesi günü Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan bir dava ile karşı karşıya. ABD SEC, teklifleri yayınlayan şirketler tarafından promosyonları için kendisine ödeme yapıldığını açıklamadan, Twitter'da birkaç kripto para birimi (ICO) önererek milyonlar kazanmakla suçladı. SEC şikayetinde ayrıca "birkaç ICO tavsiye ettiğinde yanlış bir şekilde yatırımcı ve / veya teknik danışman olduğu iddia edildi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version