İsveç Merkez Bankası: Bitcoin Regülasyonlardan Kaçamayacak Kadar Büyüdü!

isveç bitcoin

İsveç merkez bankası başkanı Stefan Ingves, Bitcoin'in regülasyon çerçevesinden kaçamayacak kadar büyük bir varlık haline geldiğini savundu.

İsveç merkez bankası başkanı Stefan Ingves, piyasa değerine göre dünyada lider kripto para birimi Bitcoin'in regülasyonlardan kaçmak için çok büyük bir varlık haline geldiğini ifade etti. Aynı zamanda, ülkenin maliye bakanı, İsveç'in kripto para birimi borsaları hakkında daha sıkı kurallar uygulamaya şimdiden başladığını da doğruladı. Dünya çapındaki regülatörler, bu yıl büyük ölçüde popülerlik kazanan kripto para piyasasını düzenlemek için aktif olarak çalışıyorlar.

Kripto para birimlerine daha fazla regülasyon

İsveç merkez bankası Riksbank yetkilisi Bloomberg Stefan Ingves tarafından yakın zamanda alıntılanan bir konuşmada , kripto para birimlerinin artan popülaritesinin dünya çapında regülatörler, merkez bankaları ve milletvekilleri için riskleri artırdığını söyledi. "Bir şey yeterince büyüdüğünde, tüketici çıkarları ve kara para aklama gibi etkenler devreye girer. Dolayısıyla, [regülasyonun] gerçekleşeceğine inanmak için iyi bir neden var” dedi Riksbank yöneticisi. Bununla birlikte, yalnızca çok az ülke kripto para piyasası hakkında net regülasyonlar önerdi. Örneğin ABD yıllardır mücadele etti ve FinCEN'den gelen son teklifler Biden yönetimi kontrolü ele geçirdikten sonra durduruldu.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version