Çin Hong Kong'dan Önemli Dijital Para Hamlesi!

Hong Kong CBDC
Hong Kong Mali Sekreteri, bölgenin gelecek yıl Dijital Yuan kullanarak teknik testler yapacağını doğruladı.

Hong Kong Mali Sekreteri Paul Chan Mo-po,  departmanın web sitesinde yayınlanan bir direktör makalesinde, organizasyonun gelecek yıldan itibaren Dijital Yuan için teknik testlere başlayacağını söyledi. Mali sekreter, makalesine Çin halkının tüketici kuponlarını ve e-cüzdan indirimlerini nasıl coşkuyla kullandığının farkında olduğunu söyleyerek başladı. Bu onu, halkın yukarıda bahsedilen dijital sistemlere olan ilgisini besleyeceğini düşündüğü Dijital Yuan'ın etkileri hakkında düşünmeye itti.

Hong Kong'un mali sekreteri dijital dönüşümü teşvik etmeye kararlı

Mali sekreter Mo-po, tüketici kuponu planını ve kullanımından kaynaklanabilecek endişeleri ele aldı. E-cüzdan sisteminin kullanımını ve nakitsiz deneyimini övdükten sonra, dijital dönüşümü teşvik etmeye kararlı olduğunu söyledi. Dijital Yuan ile ilgili araştırma ve geliştirmeyi içeren dönüşümle merkez bankası dijital para birimine giriyor. Çin'in finansal sistemlerini ve genel ekonomiyi dijitalleştirme konusundaki güçlü kararlılığı göz önüne alındığında, haberler şaşırtıcı değil. 

Çin CBDC'si şimdiden birkaç şehirde denendi

Çin merkez bankası destekli dijital para birimi Dijital Yuan'ı, hem kamu hem de hükümet önlemleriyle büyük bir başarı elde etmek üzere birkaç şehirde zaten denendiMo- po'ya göreHong Kong'un finans yetkilileri CBDC'yi uluslararası ödemelerin yanı sıra toptan ve perakende kullanımlar için kullanacak. Ayrıca, ülkenin kendi para biriminin dijitalleştirilmiş bir versiyonu olan Hong Kong Doları dijital para biriminin uygulanmasına atıfta bulunuyor. Bölge, Çin Anakarası ile Hong Kong arasındaki sınır ötesi ödemelere dair testler yapmak için ülkenin merkez bankasıyla birlikte çalışacak. Ülkelerdeki diğer birkaç merkez bankası şu anda CBDC'leri üzerinde çalışıyor. 

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version