Çin Dijital Para Testlerini Büyütüyor!

Çin Dijital Yuan

Dijital yuan pilot testi Güney Çin'e taşınıyor. Merkez bankası dijital para biriminin en son testi Hainan eyaletinde yapılacak. Çin Halk Bankası, dijital para pilotunu yürütmek için yerel bir banka ve belediye hükümeti ile ortaklık kurdu. Çin merkez bankası, olası bir 2022 lansmanı için hazırlanırken, çeşitli Çin şehirlerinde dijital yuan'ı test etmeye devam ediyor.

PBoC, dijital yuan'ı test etmek için yerel bankalarla ortaklık kurdu

Çin Halk Bankası, Pekin, Shenzhen, Suzhou ve Şangay'da pilot testler gerçekleştirdi. Daha önce de belirtildiği gibi, merkez bankası, Hong Kong ve komşu Guangdong Eyaleti arasındaki sınır ötesi ödemeleri test etmek için Hong Kong Para Otoritesi ile de ortaklık kurdu. Onun içinde son testte, merkez bankası Çin'in Haikou Şubesi Sanayi ve Ticaret Bankası ve Sansha şehir belediye ile ortaklık kurmuştu. PBoC, dijital yuan'ı denemek ve tanıtmak için özellikle Sansha şehrindeki Yongxing Adası'nı hedef alacak. Merkez bankası, binlerce insanın yaşadığı adadaki her 100 yuan alım için 99 yuan (15 dolar) verecek. Bu, süpermarketler, restoranlar ve otellerdeki tüm satın alımları içerecek.

Merkez bankaları CBDC'leri keşfetmeye devam ediyor

Çin şu anda CBDC yarışına liderlik ediyor ancak Japonya Merkez Bankası, önümüzdeki yıldan itibaren ulusal dijital para birimini denemeye başlama planlarını açıkladı. İsveç merkez bankası da CBDC çalışmasının ilk aşamasını yayınladı. Bitcoin'in bu yıl tanık olduğu devasa ralli, merkez bankaları dijital para birimlerinden gelen rekabeti önlemek için CBDC'leri keşfetmeye çalışırken tüm dünyadaki hükümetleri alarma geçirdi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version