FBI, 2.3 Milyon Dolar Değerinde Bitcoin'i Ele Geçirdi

FBI BTC
ABD Adalet Bakanlığı, Colonial Pipeline altyapısına yönelik DarkSide fidye yazılımı saldırısından 2.3 milyon dolarlık Bitcoin'i ele geçirdi.

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı (DoJ), Colonial Pipeline'ı hedef alan son fidye yazılımı saldırısından 2.3 milyon dolar değerinde 63.7 BTC'yi kurtardığını açıkladıEle geçirilen kripto paralar, hacker grubunun talep ettiği fidyenin bir kısmını temsil ediyor. Yapılan açıklamaya göre, FBI'ın özel anahtarına sahip olduğu belirli bir adrese yapılan transferleri izleyebildiğini belirtiyor.

Hacker grubu DarkSide, Colonial Pipeline altyapısını fidye yazılımıyla hedef aldı

DarkSide adlı bir bilgisayar korsanlığı grubu, Colonial Pipeline altyapısını fidye yazılımıyla hedef alarak kritik hizmetleri devre dışı bıraktı. Fidye yazılımı saldırısı, siber güvenlik ve fidye istemek için kripto para birimlerinin kullanılmasıyla ilgili endişeleri anında artırdı. Fidye Yazılımı ve Digital Extortion Görev Gücü, 2,3 milyon dolarlık Bitcoin'i kurtarmak için diğer kurumlarla koordineli gitti. Bu özel kolluk kuvvetleri departmanı, artan sayıda fidye yazılımı saldırılarıyla mücadele etmek için oluşturuldu. Colonial Pipeline, bu yılın Mayıs ayı başlarında saldırıya uğradı ve grup 5 milyon dolarlık Bitcoin değerinde fidye istedi.

Fidye yazılımı saldırıları, regülatörler için bir endişe kaynağı

Başlangıçta, Colonial Pipeline fidyeyi ödemeyeceğini söyledi. Ancak başka bir çözüm bulunamayınca tavrını değiştirdi. ABD makamları fidye taleplerinin karşılanmamasını tavsiye ediyor, ancak şirket yetkilileri, operasyonları ciddi şekilde etkilemeye başladıktan sonra bunu yapmak zorunda kaldı. Ödeme saldırıdan saatler sonra yapıldı. Fidye yazılımı saldırılarındaki mevcut artış, mali düzenleyicilerin ve diğer departmanların bu suçlara karşı hızlı önlem almasına neden oldu. Daha önce Kriptosozluktv.com'da bildirildiği gibi, ABD Başkanı Joe Biden, yaklaşan G-7 toplantısında kripto para birimlerini tartışmayı planlıyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version