Bitcoin Dominansı Son Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaştı!

BTC
Dünyanın önde gelen kripto para birimi Bitcoin'in pazar hakimiyeti yani dominansı bugün %45'in üzerine çıkarak 23 Mayıs 2021'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, fiyatı tek bir gün içinde yaklaşık %12 arttığı için son 24 saat içinde eğilimi gördü. En son fiyat rallisi, şu anda kripto para birimlerinin toplam piyasa değerinin %45'inden fazlasını oluşturan dünyanın en değerli kripto para birimi olarak Bitcoin'in pazar hakimiyetinde keskin bir artışa neden oldu. BTC'nin dominansı Pazartesi günü %45'in üzerine çıkarak 23 Mayıs 2021'den bu yana en yüksek seviyesi oldu. Yazının yazıldığı sırada Bitcoin dominansı %45.90.

Bitcoin, 40.000 dolarlık kilit fiyat seviyesine yakın 

Bitcoin dominansı, Altcoin'lerdeki önemli bir rallinin ardından 17 Mayıs'ta %39'a kadar düşmüştü. Bitcoin dominansındaki son artış, BTC'nin fiyat kazanımları açısından diğer kripto para varlıklarından daha iyi performans gösterdiğini gösteriyor. BTC'nin şu anda yaklaşık 735 milyar dolarlık bir piyasa değeri var ve Tesla, Alibaba gibi şirketlerin üzerinde kalmaya devam ediyor. Önde gelen kripto para birimi şimdi 40.000 dolarlık kilit fiyat seviyesini hedefliyor.

BTC piyasa değeri ne kadar

Tesla, BTC varlıklarının %10'unu sattı

Mevcut Bitcoin rallisinin arkasındaki en büyük sebeplerden biri Elon Musk'ın Tesla'nın BTC varlıkları hakkında yaptığı duyuru olmuştu. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın CEO'su, şirketinin Bitcoin varlıklarının yalnızca %10'unu sattığını ve Tesla'nın kapsamlı satışına ilişkin söylentilerin doğru olmadığını söyledi. 

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version