ABD Başkanı Joe Biden'dan Kripto Para ve Vergi Konusunda Yeni Hamle!

Joe Biden kripto para

ABD pazarında veya ABD kripto para borsalarında aktif olan küresel kripto para yatırımcıları, regülatörlerle uğraşmakta zorlanacak gibi görünüyor. Son gelişmede, mevcut ABD yönetimi, kripto para borsalarında ve kripto para pazarında aktif olan yabancı kripto para yatırımcılarının verilerini toplamayı önerdi. Görünüşe göre ABD hükümeti, kripto para vergi kaçırmalarına karşı daha geniş bir baskı için bir hamle düşünüyor ve uluslararası işbirliği arıyor.

Hazine Bakanlığı, kripto para borsalarının yabancı yatırımcılarla ilgili verileri paylaşmasını istiyor

Geçen hafta, Hazine Bakanlığı gelir tekliflerinin “Greenbook” yayınladıKripto para borsaları ve diğer cüzdan servis sağlayıcıları gibi kripto para trader'larının, dolaylı olarak hesapları olan yabancı bireylerin tüm ayrıntılarını sağlamasını talep ediyor. Hükümet, aldıkları bilgiler karşılığında, kendi ülkelerinin vergi yükümlülüklerinden kaçan kişi veya kuruluşlara bilgi sağlamak için yabancı hükümetlerle birlikte çalışmaya istekli görünüyor. Diğer ülkelerdeki regülatörler aktif olarak kripto para regülasyonları üzerinde çalışıyor.

“Kripto para piyasası, ABD vergi mükelleflerine varlıklarını gizlemeleri için fırsatlar sunuyor.”

Greenbook önerisi, “Kripto pazarının küresel doğası, ABD vergi mükelleflerine kripto para borsaları ve cüzdan sağlayıcıları kullanarak varlıkları ve vergilendirilebilir gelirleri gizleme fırsatları sunuyor” ifadesinde bulunuyor. IRS'nin ceza bölümü, Kanada, Avustralya, Birleşik Krallık ve Hollanda gibi diğer ülkelerdeki meslektaşlarıyla halihazırda çalışıyor. Bu hamle, mevcut Joe Biden yönetiminin vergi idaresini güçlendirmeye istekli olmasıyla ortaya çıkıyor. Ancak, bu önerinin yürürlüğe girmesi için Kongre mevzuatına hala ihtiyaç var. IRS yani İç Gelir Servisi yetkilileri kripto paralar, ülkede artan vergi boşluğuna katkıda bulunduğunu ifade etti.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version