Avrupa Merkez Bankası, Dijital Paranın Önemini Vurgulayan Rapor Yayınladı!

avrupa merkez bankası bitcoinAvrupa Merkez Bankası (ECB), Çarşamba günü Euro'nun uluslararası rolü hakkında bir rapor yayınladı ve gelecekteki finansal güç için merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC'ler) önemine değindi.

Raporda belirtilene göre:

"Bir merkez bankası dijital para birimi sunmazsa ortaya çıkabilecek istikrar risklerine dikkat edilmesi gerektiğini" belirttiler ve "bir CBDC yayınlamanın yerel ödeme sistemlerinin özerkliğini ve uluslararası bir kripto para biriminin uluslararası kullanımını korumaya yardımcı olacağını" eklediler.

Avrupa Merkez Bankası ve özellikle onun başkanı Christine Lagarde Bitcoin ve stabilcoin gibi diğer dijital varlıklara karşı çıksa bile, Dijital Euro fikrine fiziksel nakit şikayeti olarak adlandırdı. Lagarde'nin Dijital Euro ile ilgili önceki yorumları, daha fazla araştırma ve test ihtiyacının olduğu yönündeydi.

Avrupa Merkez Bankası hala Dijital Euron'un arkasındaki altyapıyı çözmeye çalışırken ECB raporundan çıkan bu yorumlar, bugüne kadar bir CBDC uygulamasının geniş faydalarına yönelik en olumlu raporlardan biri oldu.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version