DeFi’ın Parlayan Yıldızlarından AAVE Nedir, AAVE Nasıl Alınır?

AAVE nedir icrypex

DeFi projelerinin popülerliği devam ederken Kriptosozluktv.com'da AAVE nedir, AAVE nasıl alınır gibi soruları yanıtlayacağız.

DeFi kripto para biriminden biri olan Aave, kullanıcıların aracılar olmadan kripto varlıklarına borç vermelerini, borç almalarını ve faiz kazanmalarını sağlayan merkezi olmayan bir borç verme sistemidir.

Daha doğru bir biçimde anlatmak gerekirse Aave (AAVE), kripto para birimleri arasında yer alan Ethereum için kredi sağlayan bir alt yapı olarak değerlendirilebilir. Aave, kullanıcılarına sorunsuz bir kredi verme işlemi sunmak için özel olarak geliştirilmiştir. Ethereum Blockchain üzerinde çalışan Aave, varlıkların yazılımını çalıştıran dağıtılmış bir bilgisayar ağı tarafından yönetilmesini sağlayan bir akıllı sözleşmeler sistemidir.

Yani AAVE kullanıcılarının fonlarını yönetmek için belirli bir kuruma veya kişiye güvenmeleri gerekmediği anlamına gelir.

Ethereum'daki diğer merkezi olmayan kredi verme sistemleri gibi, Aave borçluları da kredi almadan önce teminat vermelidir. Ayrıca, sadece gönderdikleri teminatın değeri kadar kredi alabilirler. 
Kripto para birimleri arasında yoğun bir kullanıcı sayısına sahip olan Ethereum, kullanıcılarına borç alma ve borç verme işlemlerinin kolaylaşması adına bir alt yapı hizmeti sunmaktadır. Aave adı verilen bu geliştirilmiş seçenek, Ethereum Blockchain'inde Ether kredisi almayı daha kolay hale getirmektedir. Borç veren kişiler elde ettikleri değerleri likidite havuz adı verilen sistemde faizlendirerek kullanabilir.

Aave tüm zamanların en yüksek (ATH) fiyatını 18 Mayıs 2021'de 661,69 dolar olarak görürken tüm zamanların en düşük fiyatını ise, 26,02 dolar ile 5 Kasım 2020’de gördü. AAVE kripto para biriminin toplam arzı, 16.000.000 olan ancak dolaşımdaki arzı ise 12.797.124'dür.

AAVE yazının yazıldığı sırada kripto para borsası ICRYPEX'in verilerine göre, 317 dolar civarında hareket etmekte.

AAVE Nasıl Alınır?

Kendi araştırmalarınız sonucu AAVE alıp satmak isterseniz ICRYPEX'i tercih edebilirsiniz. Düşük komisyon, ücretsiz transfer fırsatı, 7/24  ilgili çağrı merkezi gibi birçok borsada olmayan imkanı sunarak kendini bir adım öne çıkaran kripto para borsası ICRYPEX'te, banka transferi ile AAVE, Bitcoin, Ethereum, XRP, LTC, AVAX, DOT, BAT ve daha birçok kripto paraların alım satımını gerçekleştirebilirisiniz.

Icrypex web:
Icrypex Twitter:
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version