Bitcoin ve Ethereum Önemli Seviyeler Nereler? BTC, ETH, XRP ve AVAX Analizleri!

icrypex
ICRYPEX kripto para borsası uzmanlarının hazırladığı 23 Haziran 2021 tarihli Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Avalanche (AVAX) analizlerini Kripto Sözlük izleyicileri ve okuyucuları için paylaşıyoruz. Ayrıca Litecoin, LINK, BAT analizleri için ICRYPEX'in kripto para analizi sayfasına bakabilirsiniz.

BTC/USD
BTC
ICRYPEX'in günlük analizinde Bitcoin
sabah saatlerinde yüzde 4,4 oranında değer kazancı ile 33.900 $ seviyelerinde fiyatlanıyor. Zincir verilerini incelediğimizde dün günlük periyotta borsalara gerçekleşen net akışa baktığımızda, borsalardan BTC çıkışı mevcut olsa da, 7 günlük ortalamaya baktığımızda, borsalara BTC aktarımının baskın olduğunu görüyoruz. Şuan için bu durum bizi tedirgin etmese de, sağlıklı bir yükselişin devamlılığı için borsalardan cüzdanlara aktarılan miktarın artması gerekmektedir.

BTC/USD 
paritesini teknik olarak ele aldığımızda fiyatın dün gün içi yüksek volatiliteye sahip olan Bitcoin, geçtiğimiz Ocak ayı itibarıyla en düşük seviyesi olan 28.800 $ seviyelerine kadar çekilme yaşadı. Bu seviyelerden bulduğu kuvvetli destek ile tekrar 30.000-40.000 dolar bandında fiyatlanıyor.Günlük periyotta incelediğimizde, 19 Mayıs itibarıyla günlük kapanışlarda düşüş yaşanırken, RSI’da yükseliş hakim. Trendin dönme eğiliminde olduğunu gösteren bu durum, dünkü kapanışın artıda gerçekleşmesiyle onaylandı. 32.000-33.000 direnç bölgesinin tekrar üzerine çıkan BTC, tekrar bu bölgenin altına düşmediği durumda yükseliş hareketine devam edecektir.

Dirençler:
36.097 / 38.024 / 41.661

Destekler:
30.533 / 26.896 / 24.969

ETH/USD
ETH
Sabah saatlerinde yüzde 6 oranında yükselen Ethereum 1992 $ seviyelerinde fiyatlanıyor. Zincir verilerini incelediğimizde dün borsalara yaklaşık 458 milyon Ethereum girişi yaşandı. Bu durum dün yaşanan volatil piyasa için oldukça normal olsa da yükseliş hareketinin devamlılığı için borsalardan cüzdanlara ETH çıkışının yaşanması daha sağlıklı olacaktır. Bir diğer yandan daha önce bültenlerimizde genişçe yer verdiğimiz gibi Londra Hard Forku için ikinci testnet aşaması olan Rinkeby testneti bugün gerçekleşecek. Bu testnette olumsuz bir durum yaşanmaması durumunda fiyata pozitif bir etkisi olayacaktır.

ETH/USD 
paritesini teknik olarak ele aldığımızda dün 1700 dolar seviyelerine kadar gerileyerek 200 günlük hareketli ortalamasının altında fiyatlanan ETH, günlük açılışını bu ortalamanın üzerinde yaptı. İlk direnci 2079 $ seviyelerinde bulunan ETH için destek yakınlarından alım ve direnç yakınlarından satımlar kısa vade için daha sağlıklık bir strateji olabilir. ETH/USDT paritesi için kalıcı bir yükselişten bahsetmek içinse 12 Mayıs tarihinden bu yana devam eden alçalan trendini yukarı önlü kırmasını 2280-2300 dolar bandı üzerinde kalıcılık sağlaması önemli olacaktır.

Dirençler:
2133 / 2248 / 2463

Destekler:
1474 / 1588 / 1804

AVAX/USD
AVAX
AVAX sabah saatlerinde yaklaşık yüzde 8,4 oranında değer kazancıyla 11,49 $ seviyelerinde fiyatlanıyor. AVAX/USDT paritesini teknik olarak ele aldığımızda 11,40-12,00 $ seviyelerinde bulunan direnç bölgesinin hemen altında fiyatlanan AVAX, dün Fibo'61,80 dilimi olan 9,00 $ seviyelerine yakın bölgeden bulduğu destek ile yükseldi. Şuan direnç bölgesine yakın seviyelerde fiyatlanan AVAX'ta direnç kırılırsa alçalan trend seviyesi olan ve aynı zamanda Fibo'50,00 dilimine denk gelen 12,90 $ seviyelerine doğru fiyat hareketi beklenmektedir. Amiral BTC'nin fiyat hareketlerinin piyasanın yönü için belirleyici olacağını düşündüğümüz bu dönemde, BTC'de olumsuz haber akışı yaşanmazsa, AVAX'ta toparlanmanın devam edebileceğini düşünüyoruz.

Dirençler:
12,27 / 13,08 / 14,56

Destekler:
7,70 / 8,51 / 9,99

XRP/USD
Ripple
Sabah saatlerinde yüzde 13 oranında yükselen Ripple 0,62 $ seviyelerinde fiyatlanıyor. Davada yaşanan son gelişmelere göre Ripple, eski bir SEC çalışanını yemin altında ifadesine başvurulmasını istiyor ancak Ripple ve SEC bu konuda ortak bir nokta bulamadılar. Bu sebeple bunun olup olamayacağı konusunda Yargıç Netburn’ün karar vermesini istiyorlar. SEC tarafından sunulan tarihlerde taraflarınca 24 Haziran tarihinde bu konuda bir mektup yazılacağı belirtiliyor. Davaya genel olarak bakıldığında Ripple adına seyir olumlu olarak ilerliyor.

XRP/USD paritesini teknik olarak ele aldığımızda dün piyasada yaşanan geri çekilmeyle birlikte 0,50 $ seviyelerine kadar gerileyen XRP sabah saatlerinde haftalık ortalamasının üzerinde 0,62 $ seviyelerinde. Haftalık ortalama üzerine tutunduğu sürece ilk direnç seviyesi iki haftalık ortalamanın da geldiği 0,65 $ seviyeleri olacaktır. Haftalık ortalama üzerine tutunamaması durumunda 0,54 $ seviyelerinde bulunan desteğe doğru geri çekilmeler ve destek yakınlarından tepki alımları görülebilir. Uzun vade XRP görüşümüzü pozitif olarak korusak da kısa vadede piyasada yaşanan volatilite sebebiyle destek yakınlarından alımlar ve direnç yakınlarından satımların daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz.

Dirençler:
0,6545 / 0,6973 / 0,7695

Destekler:
0,4245 / 0,4673 / 0,5395

Litecoin, LINK, BAT analizleri için ICRYPEX'in kripto para analizi sayfasına bakabilirsiniz.

Kripto para analizi için ICRYPEX'e teşekkür ederiz.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version