Ray Dalio'dan Çarpıcı Açıklama! "Dijital Yuan, Bitcoin ile Rekabet Edecek"

Bridgewater Associates'in kurucusu ve CEO'su Ray Dalio, Bitcoin'in önümüzdeki yıllarda daha da popülerleşeceğini, ancak Çin'in ulusal itibari para birimi Yuan'ın dijital versiyonunun onunla 'rekabet edebileceğini' söyledi.

Dalio, iş dünyası haber ajansı CNBC'ye verdiği röportajda, "Bence Çin Yuan'ı'nin önümüzdeki yıllarda daha önemli bir yere gelecek ve güçlü bir para birimi olmasının yanında daha istikrarlı para birimi olarak daha yaygın bir alanda kullanılacak ve böylelikle dünyanın rezerv para birimi olma yolunda ilerleyecek." dedi.

Çin'in merkez bankası dijital para birimi (CBDC), DCEP (Dijital Para Birimi, Elektronik Ödeme'nin kısaltması), devlet destekli dijital para birimleri arasında öncüdür ve önümüzdeki yıl Pekin'deki Kış Olimpiyatları'ndan önce piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Ülke, protokolü son üç yılda hem yasallık hem de teknolojik yetenek açısından kapsamlı bir şekilde test etti ve DCEP'yi geçen yıl sınırlı testlerde kullanıma sundu. Alınan bilgilere göre, yalnızca testin ilk ayında milyonlarca dolar değerinde işlem gerçekleşti.

Dalio, Dijital Yuan'ın yükselişinin onu potansiyel bir dijital dolardan “daha ​​rekabetçi” hale getireceğini, ABD yetkililerinin şu anda lansmanını araştırdığı söyleniyor.

"Uluslararası olarak kabul edilirse ve cazip faiz oranlarıyla gelirse birçok yatırımcı için çok uygun bir alternatiftir" diyen Ray Dalio, insanların yakında "en iyi temellere sahip olan para birimlerini düşüneceğini" sözlerine ekledi.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version