Kripto Paralara Vergi mi Geliyor? Bakan Lütfi Elvan Açıkladı: Çalışmalar Başladı!

bitcoin lütfi elvan
Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Hande Fırat'ın CNN Türk'te yayınlanan Gece Görüşü programına katıldı. Programda ekonomideki son gelişmeleri değerlendirirken Bakan Lütfi Elvan, Hakan Çelik ve Hacer Boyacıoğlu'nun sorularını yanıtladı. 
Türkiye'de birçok kişinin aklında olan sorulardan ise "Bitcoin'e vergi mi geliyor?" "Kripto paralara vergi mi geliyor?" şeklinde ve Bakan Elvan bu soruların cevabını kısmen vermiş görünüyor. Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kripto para platformlarıyla ilgili vergi konusunda çalışmaların yapıldığını ifade etti. 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, farklı kripto para sektörü hakkında önemli açıklamalarda bulunurken Lütfi Elvan, kripto para vergisinin geldiğini doğruladı.

"Kripto Para Platformları Vergilendirilecek"

Bakan Elvan tarafından yapılan açıklamalardan dikkat çeken noktalardan biri de Türkiye'de birçok kişinin merak ettiği vergi konusu oldu. Bakan, Gelir İdaresi ile birlikte bu konuda bir çalışma yapıldığını belirtti ve bunun yakında sonuçlandırılacağını vurguladı: “Gelir İdaresi tarafında özellikle vergi konusunda bir çalışma yürütüyoruz.”

Özellikle vergi konusunda bir çalışma yürütüyoruz. Dünyadaki uygulamaları nelerdir, ne tür bir yapı var. Bunları yaparken ilgili taraflarla mutlaka konuşulması gerekiyor. Şu şekildedir diye net bir cevap veremeyebilirim ama temel olarak çalıştığımız alanlar bunlar. Bu alanların tamamı tüm dünyanın çalıştığı alanlardır.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version