Kripto Paralarda Alternatif Gelir Modelleri Nelerdir?

Günlük al-sat sanıldığından çok daha zordur, sizlere bu yazımızda ise günlük al-sat dışından kripto paralardan alternatif para kazanma ihtimali olan yöntemleri anlatacağız.

1 - HODL

Günlük al-sattan ziyade bazı yatırımcılar alıp uzun vadeli saklamayı planlar. Örneğin 2018 boğa koşusunda 19 bin doların üzerinde Bitcoin alan ve sonraki 3 yıl ayı döneminde satmayan kişiler, 2021 boğa koşusunda çok daha fazla kazanç sağladılar. Ancak bu her zaman böyle olacağı anlamına gelmemeli, kripto paralar çok yüksek riskli yatırım araçlarıdır.

2 - Mining ve Cloud Mining

Mining (madencilik) temelde kripto para transferlerinin doğrulanması ve bir bakıma kripto para birimlerinin üretilmesidir. Madencilikte, işlemcilerin hesaplama gücü kullanılarak matematik problemlerinin çözülmesi ve Blockchain'de oluşturan blokta yer alan transfer işlemlerinin doğrulanmasını sağlar.

Cloud Mining'in farkı ise Asic Miner gibi ekipmanlarla donatılmış sunucular üzerinden yatırdığınız ücret oranında pay alarak kripto para kazanma işlemine denir. Örnek olarak Nhash'e bakabilirsiniz: http://bit.ly/NhashBilgi

Nhash, bulut madenciliği endüstrisindeki hizmet sağladığını ifade eden bir şirket ve bulut madenciliğini mümkün olduğunca kolaylaştırmayı amaçladığını söylüyorlar. Ayrıca Nhash, yazının yazıldığı dönemde yeni kullanıcılarına da 30 dolarlık kupon verdiğini ifade ediyor. Araştırmalarınızdan sonra denemek isterseniz 5 dolarlık paketlerini deneyebilirsiniz. Detaylı bilgi burada mevcut: http://bit.ly/NhashBilgi. Ancak burada anlatılanlar asla yatırım tavsiyesi değil, bilgi vermek amaçlıdır. Kendi araştırmalarınız sonucu işlemler yapmayı düşünürseniz mutlaka küçük paralarla işlemler yapın ve kaybetseniz de üzülmeyeceğiniz miktarlar olsun.

3 - Stake ve Yield Farming

Stake ve Yield Farming aslında birbirine çok benzer, ancak Yield Farming biraz daha karmaşık ve teknik bilgi gerektirir. Staking, bir kripto para projesini desteklemek için kripto para birimini belirli bir süre kilitlemeye denir. Bu kilitleme süresinde o kripto para birimi satılamaz ya da transfer edilemez. Karşılığında proje kilitlediğiniz süreye göre ödül vereceğini ifade eder. Yield Farming ise likidite madenciliği olarak da anılır ve staking gibi kripto para birikimleriyle ödüller kazanmanın bir yoludur. Çoğu zaman, likidite sağlayıcıları (LP) olarak adlandırılan ve likidite havuzlarına fon ekleyen kullanıcılarla çalışır.

4 - Kripto Para Şirketleriyle Çalışın

Kripto para piyasasında para kazanmanın yaygın yollarından biridir. Kripto para birimlerine hakim bir kişi, bir kripto para şirketi için çalışabilir. Yukarıda yazanların yanı sıra dijital pazarlamacılar, içerik oluşturucular, web tasarımcıları ve yazılımcılar kripto para şirketleriyle maaşla çalışabilirsiniz.

Kripto platformları için çalışmanın en iyi yanı, kendi evinizde çalışmanın rahatlığından yararlanmanıza olanak tanıyan uzaktan çalışma imkanıdır. Ancak bu noktada yasallığa önem veren şirketlerle çalışmanız faydanıza olacaktır.

5 - Mikro Görevler

Kripto paralarla gelir modeli olarak daha basit düzeyde kalan mikro görevler değerlendirilebilir. Aslında bir bakıma projeler için gerçekleştirilen küçük hizmetlerdir. Fazladan zamanınız varsa bireyler veya kripto para birimi platformları için bazı küçük görevler de yapabilir ve bunun için ödeme alabilirsiniz. Görevler büyük ölçüde değişebilir; uygulama testi, reklam görüntüleme, anket doldurma, video izleme ve daha fazlası olabilir. İnternette anket doldurmanız, bir uygulamayı denemeniz veya benzeri küçük görevler yerine getirmeniz gerekebilir.

Kripto para sektörü genel olarak riskleriyle beraber gelir, kendi araştırmalarınız sonucu yatırımlar yapmayı düşünürseniz her zaman küçük miktarlarla işlem yapmanızı öneririz. Bu sebeple burada yazanlar yatırım tavsiyesi değil, bilgi vermek amaçlıdır.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version