Kırgızistan'da Polis Binlerce Madencilik Cihazına El Koydu!

Kırgızistan Madencilik Cihazlarına El Koydu
Kırgızistan'daki kolluk kuvvetleri, yasa dışı kripto para madenciliğine karşı bir operasyonla binlerce kripto para madencilik cihazlarına el koydu.

Kırgızistan'ın organize suçla mücadele kurumu olan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi (GKNB), yasa dışı kripto para madenciliği yapan birkaç tesise baskın düzenledi. Başkent Bişkek ve ülkenin en kuzeydeki bölgesi olan Chuy Oblastı'nda özel operasyon düzenlendi. Sputnik Kırgızistan'ın aktardığına göre GKNB, yasa dışı madencilik faaliyetlerine yönelik baskın sırasında kolluk kuvvetlerinin yaklaşık 2.000 kripto para madencilik cihazına el koyduğunu açıkladı. Dairenin basın servisi, ön duruşma işlemlerinin sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Kolluk kuvvetleri yasa dışı kripto madenciliği tesislerine baskın düzenledi

Devlet komitesi, kripto para madenciliği sürecinin ülkenin elektrik şebekesine “devasa hasar” verdiğini açıkladı. GKNB, yasa dışı kripto para tesislerine elektrik enerjisi sağlayan birkaç büyük sanayi kuruluşunu da ortaya çıkardı. Baskına uğrayan adreslerin çoğu, Orta Asya cumhuriyetinin başkenti Bişkek'te. Bişkek Serbest Ekonomik Bölgesi'nde bulunan sanayi tesislerinde madencilik cihazlarının bir kısmına el konuldu. Polis şu anda yolsuzluk planına dahil olan tüm kişileri tespit etmek için çalışıyor. Daha önce Ekonomi BakanlığıKırgızistan'da Bitcoin madenciliğinin vergilendirilmesini düzenleyen bir yasa tasarısı ortaya koydu.

İran, kripto madenciliğini dört ay süreyle yasakladı

Teklife göre, dijital para basmak için tüketilen elektriğin maliyetine %15 vergi uygulanacak. Mevzuat, madencilik şirketlerinin ülkede yasal olarak faaliyet gösterebilmesi için gerekli olan bir tescil başvurusunda bulunmalarını zorunlu kılıyor. Bu yılın Ocak ayında, Kırgız Cumhuriyeti Ulusal Bankası, yerel kripto para borsalarını düzenlemek için iki yasa taslağı hazırladığını duyurdu.

Başkan Hasan Ruhani Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İran'ın Bitcoin gibi kripto para birimlerinin madenciliğini yaklaşık dört ay yasakladığını, çünkü ülkenin birçok şehirde büyük elektrik kesintileriyle karşı karşıya kalındığını söyledi. Cumhurbaşkanı bir kabine toplantısında televizyonda yaptığı konuşmada, “Kripto para madenciliği yasağı 22 Eylül'e kadar geçerli… İran'daki mevcut madenciliğin yaklaşık %85'i lisanssız” ifadelerinde bulundu.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version