Bitcoin'de Önemli Seviye Neresi? XRP Yükselişe mi Hazırlanıyor? Ethereum, AVAX, LINK Analizi

icrypex bitcoin
ICRYPEX kripto para borsası uzmanlarının hazırladığı 3 Mayıs 2021 tarihli Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Chainlink (LINK), Basic Attention Token (BAT), Avalanche (AVAX) analizlerini Kripto Sözlük izleyicileri ve okuyucuları için paylaşıyoruz.

BAT, AVAX, LINK ve günlük kripto para analizleri için, ICRYPEX'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.

BTC/USD
btc
ICRYPEX'in günlük analizinde Bitcoin
bu sabah yüzde 2’nin de üzerinde değer kazanarak 58 bin dolar bölgesinde işlem görüyor. Yaklaşık 3 hafta önce 64.800 $ seviyesini test ederek rekor kıran BTC’de aktif açılan yeni adres sayılarının tıpkı Ethereum’da olduğu gibi yeniden hareketlenmeye başladığını görüyoruz. SegWit’in ardından Bitcoin’de bu yıl planlanan Taproot güncellemesinin deneme kodları GitHub’da yayımlandı. Madencilerin yüzde 90’ının desteğini isteyen güncellemede zorlanma olmayacağı ve kasım ayında geçişin olacağı düşünülüyor.

BTC/USD'yi teknik olarak ele aldığımızda en son 12 Nisan’da yaşanan DEMA kesişmesi yeniden oluşmaya başladı ve haftalık aylık DEMA’lar al yönünde 56 bin seviyesinde sinyal verdi. Yükseliş kanalında 62 bin seviyesinden geçen orta banda doğru toparlanma devam edebilir. Görünüm olumlu ve seyir pozitif.

Dirençler:
58.788 / 59.575 / 60.951

Destekler:
56.625 / 55.249 / 54.462

ETH/USD
eth
Ethereum Analizi: Ethereum bu sabah yüzde 5 artış ile 3100 $ seviyesinden fiyatlanıyor. Ethereum için olumlu görüşümüz hâlen daha devam ediyor. Berlin hard fork’undan sonra hızlı bir yaz ayı olacağını düşündüğümüz Ethereum’da EIP 1559-Londra hard fork’u- Optimisim ve özellikle Layer 2 çözümleri henüz fiyatların içine girebilmiş değil. Ethereum’da sürekli fonlama oranları 3000 $ seviyesinin geçilmesine destek vermiyordu. Ancak alım kontratlarının oluşmaya başlaması da yeni bir gelişme olarak yorumlanabilir.

ETH/USD'yi teknik olarak ele aldığımızda ise iki tane oluşumu olan yükselen üçgenin kısa olanı hedefini gördü ve uzun olan üçgenin hedefi ise 3170 $ seviyesinden geçmekte. Trendi neredeyse %100 şekilde onaylanan Ethereum için olası bir kâr realizasyonunda 3000 $ ve 2930 $ seviyeleri destek olarak karşımıza çıkıyor. Trend pozitif ancak alım için direnç bölgelerinin ya kırılması beklenmeli ya da bir miktar geri çekildiği görülmeli.

Dirençler:
3177 / 3273 / 3436

Destekler:
2661 / 2756 / 2919

LTC/USD
ltc
Litecoin bu sabah %3,4 oranında yükselişle 277 $ seviyesi üzerinde bulunuyor. Transfer hacimleri son dört ayın en düşük seviyesine gerilerken HODL cüzdanları bakiyelerini artırıyor. Gerçekleşmiş fiyat hedefleri ise son üç yılın en yüksek seviyesinde bulunuyor. Aylık getiriler bazında ön plana çıkan majörler arasında olsa da Litecoin için tüm zamanların en yüksek seviyesinden henüz uzağız.

LTC/USD paritesi teknik olarak ele alındığında günlük periyotta analiz edilen fiyatlamalar yükselen kanal sınırları içerisinde seyretmeye devam ediyor. 286 $ ilk direnç olurken bu seviye ardından kanal orta bandı olan 320 $ hedefleri ön plana çıkacak. Günlük periyotta MACD alım yönünde eşlik eden barlarla birlikte vade çizgilerinin pozitif yönlü kesişimini onaylıyor.

Dirençler:
281 / 286 / 294

Destekler:
254 / 259 / 268

XRP/USD
xrp
XRP/USD paritesi bu sabah %2,5 oranında yükselişle 1,60 $ seviyesi üzerinde bulunuyor. 30 Nisan’da gerçekleşen duruşmada taraflar henüz karar açıklamadı ve SEC’nin acil toplanma kararı için 6 Mayıs tarihi bekleniyor. Ardından ise Ripple kendi savunmasını yapacak. Ripple’ın Escrow soğuk cüzdanından her ay başında olduğu için maksimum satılabilecek XRP’lerde bu ay başında cüzdanlarından çıkan 1 milyar XRP fiyatlara tesir etmese de psikolojik bir baskı yaratarak şimdilik paritenin desteği üzerinde konsolide olmasına sebep oluyor.

XRP/USD XRP/USD paritesi teknik olarak ele alındığında parite Fibo’61,80 dilimi üzerinde bulunan 1,54 $ seviyesinden destek alıyor ve fiyat hareketleri desteği üzerinden %3’lük bir bantta sakin seyrediyor. 4 saatlik periyotta Stochastic osilatörü alım yönünde sinyal verirken diğer osilatörler de pozitif durumda. Parite için ilk direnç 1,73 $ seviyesinde, oluşan fincan-kulp formasyonu ise 1,83 $ seviyesine işaret ediyor.

Dirençler:
1,6425 / 1,6749 / 1,7261

Destekler:
1,4753 / 1,5077 / 1,5589

BAT, AVAX, LINK ve günlük kripto para analizleri için, ICRYPEX'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.

Kripto para analizi için ICRYPEX'e teşekkür ederiz.


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version