Kore Merkez Bankası Dijital Para Pilot Programını Başlatıyor!


Güney Kore merkez bankası bugün, merkez bankası dijital para birimi için bir pilot program başlatacağını duyurdu.

Reuters raporuna göre, Güney Kore merkez bankası Pazartesi günü bir dijital para birimi için bir pilot platform oluşturacağını ve merkez bankası destekli bir dijital para birimi oluşturmaya bir adım daha yaklaşacağını ifade edildi. Kore Bankası, bir test ortamında bir merkez bankası dijital para birimini (CBDC) başlatmanın pratikliklerini araştırmaya başlayacak. Bu haber Asya'nın dördüncü en büyük ekonomisindeki ilk keşif adımı.

Kore Bankası CBDC Yolunda İlerliyor

Kore Bankası'nın çabaları, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin yayılması, geleneksel nakit rakiplerinin finans sektörünün çalışma şeklini değiştirebilme olasılığını ortaya çıkardığı için geldi. Çin'den İngiltere'ye ve İsveç'e kadar merkez bankaları, finansal sistemlerini modernize etmek, artan kripto para birimlerinin tehdidini önlemek, ayrıca yerel ve uluslararası ödemeleri hızlandırmak için dijital para birimleri geliştirmeye çalışıyor. BIS anketine göre, dünya nüfusunun beşte birini temsil eden merkez bankalarının önümüzdeki üç yıl içinde kendi dijital para birimlerini çıkarması muhtemel.

Kore Bankası Yetkilisi: Nakit İşlemleri Azaldı

Bir BOK (Bank of Korea) yetkilisi basın toplantısında, "Nakit işlemlerin payı önemli ölçüde düşüyor" dedi. "Şu anda attığımız adımlar, ödeme mutabakat sistemindeki hızla değişen değişikliklere hazırlanmaktır." BOK, platformun ticari bankalar ve bireysel satış noktaları simülasyonlarını içereceğini ve denemelerin cep telefonlarıyla ödeme, fon transferi ve mevduat yapmayı içereceğini söyledi. CBDC pilot programı bu yıl Ağustos'tan Aralık'a kadar devam edecek ve önümüzdeki yıl ikinci aşamaya genişletilebilir. Merkez bankaları, ulusal dijital para birimleri üzerinde aktif olarak çalışıyor. Daha önce de ABD Federal Rezerv, dijital para birimleri hakkında bir makale yayınlayacağını ve kamuoyunun görüşlerini alacağını açıklamıştı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version