Yazılım Devi Globant Bitcoin Satın Aldı!

Globant

Büyük şirketler bilançolarına Bitcoin eklemeye devam ediyor ve bunu yapan en son şirket de yazılım devi Globant oldu.

Yazılım geliştirme şirketi Globant, SEC'ye 500.000 dolarlık bir Bitcoin satın alımını ortaya koyan belgeleri sundu. Firma, BTC yatırımını "maddi olmayan varlıklar" portföyüne ekledi.
Globant, 2003 yılında kurulmuş ve merkezi Arjantin'de bulunan bir BT ve yazılım geliştirme şirketler grubudur. İngiltere, Birleşik Krallık, Brezilya, Hindistan, Meksika, İspanya ve daha fazlası dahil olmak üzere dünya çapında ondan fazla ofisi olan bir şirkettir.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yapılan yakın tarihli bir dosyaya göre, Globant, "Yalnızca 500.000 dolarlık Bitcoin satın aldı."

Böylelikle yazılım devi Globant, geçtiğimiz aylarda bilançolarına BTC'yi koyan diğer birçok büyük şirkete katıldı.
Muhtemelen en Bitcoin yanlısı şirketi MicroStrategy görünüyor. NASDAQ listesinde yer alan Strateji firması ilk satın alımını Ağustos 2020'de gerçekleştirmişti. Yazının yazıldığı sırada Michael Saylor'ın şirketi MicroStrategy'nin bilançosunda 92.079 Bitcoin bulunuyor.

Elon Musk'ın Tesla'sı Ocak 2021'de 1.5 milyar dolar ayırarak Bitcoin kervanına katılmıştı.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version