Son 1 Yılda %1845 Yükselen ve JPMorgan’ı Geçmek Üzere Olan Ethereum nedir? Ethereum (ETH) Nasıl Alınır?

icrypex
Son 1 yılda %1845 gibi ciddi bir yükseliş yaşayarak 4175 dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan Ethereum, yazının yazıldığı sırada ETH fiyatı 4067 dolar civarında işlem görüyor. Bu yazımızda özellikle yeni başlayanların hem bilgileneceği hem de epey işine yarayacağını düşündüğümüz bu yazımızda "Ethereum nedir", "ETH nasıl satın alınır" gibi birçok soruya cevap vereceğiz.İyi okumalar. 😊

Kripto para birimi Ethereum, ilk defa Ethereum'un adını Kuzey Amerika'da gerçekleşen bir Bitcoin konferansında, ETH'nin yaratıcısı olan Vitalik Buterin tarafından tanıtımı yapılmış olan en büyük ikinci kripto para birimidir. Her ne kadar Ethereum'u bir Altcoin olarak bilsek de ETH aslında blockchain sisteminin gelişim göstermesini ve farklı alanlara açılmasını hedefleyen bir teknolojidir.

Aslında tam olarak özetlemek gerekirse en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH) hem kripto para birimi hem de bir kripto para işletim sistemidir.

Ethereum'un amacı Bitcoin'e benzer. Lider kripto para BTC'de olduğu gibi blockchain sisteminde kullanıcıların, bağlı oldukları sistem üzerinden yazılımların geliştirilmesini hedeflemektedir. Aslında bir bakıma Ethereum'un ortaya çıkarttığı bu teknoloji de diğer birçok Altcoin'in de ortaya çıkmasına yol açmıştır. Tıpkı BTC'deki gibi ETH'de önemli bilgilerin, kişisel özlük verilerinin saklanmasını ve kötü amaçlı kişiler tarafından kullanımını engellemektir.

Dijital dünyadaki en büyük sorunlardan olan güven soruna çözüm getirmeyi hedefleyen ETH, bu işlemlerin geneli itibariyle anonim ve dağıtık defter teknolojisi (DLT) ile birden çok farklı cihazda depolamaktadır. Bu sayede verilere erişim iimkanı neredeyse imkansıza yakın seviye ve merkeziyetsiz bir ortam sağlar. denecek duruma gelir ve merkeziyetsiz bir ortam imkanı sağlar.

Merkeziyetsiz sisteme entegre olacak yazılımların ortaya çıkabilmesi için Ethereum, Ether (ETH) adlı kripto para birimini destek amaçlı ortaya çıkartılmıştır.


Ethereum Ne İşe Yarar?

Ethereum, günümüzdeki kripto para birimleri arasında BTC'den sonra gelen en büyük ve en çok rağbet gören ikinci kripto para birimidir. Değerinin çok kısa bir sürede artması ve BTC'deki gibi Blockchain sistemine göre daha yenilikçi yaklaşımı Ethereum'un Bitcoin için güçlü bir rakip olacağına kesin gözüyle bakılıyordu. ETH'nin kurucusu Vitalik Buterin de bu konu hakkında şu açıklamaları yapmıştı:

"Eğer kripto paralar ile dünyada bulunan değerli madenleri karşılaştırmamız gerekirse Bitcoin - Altın, Litecoin - Gümüş, Ethereum ise Petroldür. ETH altında yatan teknolojiyle dünyanın İnternet sistemindeki enerji kaynağı olmayı hedeflemesidir. Dünyada petrol nasıl bir çok sektör ve teknolojide kullanılıyorsa ETH teknolojisi için de aynı şey geçerlidir. Bu nedenle biz Ether'i "kripto para yakıtı" olarak adlandırıyoruz. Ethereum platformunun ihtiyaç duyduğu enerji Ether (ETH) ile sağlanacak."

ETH Altcoin İlişkisi

Ethereum sistem olarak birden çok yazılımın oluşturulmasına uygun bir ortam oluşturması sebebi ile daha sonra ortaya çıkan birçok yeni altcoin'in temelini oluşturmaktadır. Yeni oluşturulan bir coini piyasaya adapte etmek için “ICO” adı verilen İlk Coin Arz’larının henüz piyasaya aktarılmadan önce kitle bazında fon topladıkları sistemde, fonlar Ethereum sistemindeki para değeri olan Ether ile yapılmaktadır.

Ethereum'un Piyasa Değeri İle JPMorgan'ın Hemen Altında!

Son günlerdeki agresif yükselişiyle piyasa değeri bakımından oldukça alt sıralarda olan Ethereum yazının yazıldığı sırada 473.85 milyar dolar ile dünyanın en büyük bankası JPMorgan'ın hemen altında. Johnson & Johnson, Walmart, MasterCard gibi devasa büyük kuruluşları geçerek Ethereum, piyasa değerindeki artış devam ettikçe JPMorgan, Samsung, VISA gibi şirketleri de arkasında bırakacak gibi görünüyor.

Ethereum Nasıl Alınır?

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum'u satın alabilmeniz için kripto para borsası ICRYPEX'i kullanabilirsiniz. ICRYPEX, Düşük komisyonlu ve 7/24 ilgili çağrı merkezi ve günlük ücretsiz şekilde kripto para analizleri ile yatırımcılarını önemli bilgilerle beslemeye devam ediyor.

ICRYPEX'ten banka transferi ile Ethereum, Bitcoin, Litecoin, XRP, XLM, AVAX, BAT, FTM ve daha birçok kripto paranın alım satımını yapabilirsiniz.

ICRYPEX web:

ICRYPEX Twitter:
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version