Dogecoin Resmen XRP'yi Geçti!

DOGE

Dogecoin (DOGE), 71 milyar dolarlık piyasa değeri ile resmen XRP ve Tether (USDT)'i geçti.

Mem tabanlı kripto para birimi Dogecoin, son 24 saatte yaklaşık %43'lük bir sıçrama yakaladıktan sonra sonra piyasa değeri bakımından ilk 5 kripto para birimi arasına girdi. Coinmarketcap'e göre Dogecoin'in toplam piyasa değeri 4 Mayıs'ta 71 milyar doların üzerine çıktı. Dogecoin fiyatı yazının yazıldığı sırada 0.57 dolar civarında hareket ediyor. 

Dogecoin, son 30 günde %887 yükseldi!

Dünyanın en büyük 5. kripto para birimi arasına giren Dogecoin, son 30 gün içinde şimdiden %887'den fazla yükseldi. En iyi 10 kripto para birimi arasında en iyi performans gösteren kripto para birimi olarak yerini. DOGE, bu yılın başından bu yana yaklaşık %21952 civarı bir yükseliş kazandı. Dogecoin bu yıl yaklaşık 0,004 dolarlık bir fiyat seviyesinde başlamıştı. Mem tabanlı kripto para birimi DOGE, piyasa değeri bakımından dünyanın en değerli 4. kripto para birimi oldu. Dogecoin artık İsviçreli finans grubu Credit Suisse ve Alman finans hizmetleri devi Deutsche Bank'ın birleşik piyasa değerinden daha değerli. 

Kripto paraların kullanımı artıyor!

Dogecoin'in son fiyat artışının arkasındaki en önemli nedenlerden biri, dünya çapında kripto para birimlerinin benimsenmesindeki artış. 2020 ile karşılaştırıldığında, DOGE'un bireysel ve kurumsal olarak benimsenmesi bu yıl büyük ölçüde arttı. Bu yılın başlarında Letonya havayolu airBaltic, DOGE ve diğer kripto para birimlerinin bilet rezervasyonu için bir ödeme yöntemi olarak kabul edildiğini duyurmuştu. Ayrıca, Amerikan profesyonel basketbol takımı Dallas Mavericks, bilet ve takım ürünleri için Dogecoin'i kabul eden ilk NBA takımı oldu. ABD'nin önde gelen kripto para ATM sağlayıcısı Coinflip, geçtiğimiz günlerde şirketin DOGE'u kitlelere ulaştırmak amacıyla ABD'deki 1800 ATM'sinde Dogecoin'i listelediğini duyurdu.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version