Avustralya'da Bitcoin ETF Başvuruları Arka Arkaya! Bu Yıl Gelebilir! Bitcoin ETP'leri Popülerleşmeye Devam Ediyor!

Bitcoin ETP Ali Mizani
Avustralya Menkul Kıymetler Borsası (ASX), Business Insider Australia tarafından hazırlanan bir rapora göre, bu yılın sonunda Bitcoin ETF'yi başlatabilir.

Rapora göre, şu anda bir dizi ETF başvurusu borsa tarafından değerlendiriliyor, Business Insider, ASX'in potansiyel bir ETF başvuru listesi üzerinde çalışmalar olduğunu doğrulamayacağını, ancak dijital varlıklara "çok fazla zaman harcadığını" söyledi. Rapora göre ASX, dijital varlıkların borsanın görmezden gelemeyeceği kadar başarılı bir sistem oluşturulduğu ifade edildi.

ASX genel müdürü Max Cunningham, özellikle Bitcoin ETF'lerinin ABD, Kanada, Avrupa ve İngiltere gibi gelişmiş pazarlarda bunun kurumsal düzeyde nasıl ana akım haline geldiğini görebilirsiniz ifadelerine yer verilirken bunu görmezden gelemeyiz, gelmeyeceğiz açıklamasında bulundu. ”dedi yayına.

Birçok Ülkede Bitcoin ETF'leri Revaçta, Sıra Bitcoin ETP'lerinde Olabilir mi?

Borsa Yatırım Fonu (ETF)'larının kripto para piyasasında ve birçok ülkede popülerliği her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu yıl Kanada, Toronto Menkul Kıymetler Borsası (TSX)'nda dört Bitcoin ETF ve dört Ethereum ETF'yi listeledi. ABD'de ise Bitcoin ETF'i için şirketler tam bir yarış halinde.

Bitcoin ETF'lerinin yanı sıra Borsa Yatırım Ürünü (ETP)'ler alanında da yani Kripto&Bitcoin ETP'leri popülerlik kazanmaya devam ediyor. Kripto ETP'ler geçen yıla göre oldukça yükseldi.

ETP ve Kripto ETP Nedir?

SPK'nın web sitesinde yer alan bilgilere göre, ETP’lerin temel özellikleri, borsada işlem görmeleri, düşük maliyetli olmaları ve yatırımcılara normal koşullar altında maliyet ya da türev araçlara ilişkin teknik detaylar gibi nedenlerle erişilmesi zor olan varlıklara kolaylıkla yatırım yapma imkanı sunmalarıdır.

Borsa yatırım ürünü (ETP), temelde menkul kıymetleri, endeksi veya diğer finansal araçları izleyen menkul kıymet türleridir. ETP'ler, hisse senetlerine benzer borsalarda işlem yapar, bu da fiyatlarının günden güne ve gün içinde dalgalanabileceği anlamına gelir. Bununla birlikte, ETP'lerin fiyatları, izledikleri temel yatırımlardan elde edilir.

FiCAS'ın kurucusu Ali Mizani, hem ETP'ler hakkında hem de FiCAS'ın dünyanın ilk aktif olarak yönetilen Kripto ETP'si hakkında detaylı bilgileri katıldığı Youtube yayınında paylaştı. Ali Mizani'nin ETP'ler hakkında açıklaması şu şekilde: "ETP borsa yatırım ürünü anlamına geliyor. Bu, hisse satın alır gibi kripto para satın alabileceğin bir altyapıdır. Biliyorsunuz, menkul kıymetler borsasında kriptoya nasıl yatırım yapacağını bilen çok fazla yatırımcı var. Özellikle Avrupa'da bankanızı arayıp ben BTCA ticker almak istiyorum dersiniz ve onlar da sizin adınıza alır veya internet bankacılığı altyapıları ile bu ürünü alabilirsiniz. Yani bu ürünü almak geleneksel yatırımcılar ve piyasa için oldukça kolaydır. Asıl mesele arka planda yapılan al-sat işlemleridir. Bu altyapı ile, ki denetime tabidir, ki bu altyapı 6 İsviçre borsasında listenmektedir ve karşılıklı teminatlarımız vardır. Sistemde paranın güvenli bir yerde tutulduğu ve nitelikli bir al-satın yapıldığını denetleyen çok güzel bir ekosistem var. Bitcoin ETP hakkında detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Kurumsal olarak Bitcoin alan Ali Mizani Twitter:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version