Bitcoin'de 61 Bin Dolar Çok Önemli! Ethereum, XRP, Litecoin, AVAX, BAT Analizi

icrypex
ICRYPEX kripto para borsası uzmanlarının hazırladığı 7 Mayıs 2021 tarihli Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Chainlink (LINK), Basic Attention Token (BAT), Avalanche (AVAX) analizlerini Kripto Sözlük izleyicileri ve okuyucuları için paylaşıyoruz.

BAT, AVAX, LINK ve günlük kripto para analizleri için, ICRYPEX'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.

BTC/USD
ICRYPEX'in günlük analizinde Bitcoin
bu sabah yatay bir değişimle 56.000 $ seviyesinden işlem görüyor. Dün 58 bin dolar üzerine değinen BTC’de SEC Başkanı Gary Gensler, Temsilciler Meclisinin Finansal Hizmetler Komitesinde Kongrenin kripto borsalarını düzenlemeyi düşünmesi gerektiğini söyledi. Akşam saatlerinde CNN Türk’te konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan kripto paraların yasaklanmasına ilişkin bir tutumlarının olmadığını, gelir vergisi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Dün gelen bu lokal ve ABD’den açıklamalar BTC’yi kâr satışlarına maruz bıraktı. Ancak bu haberlerle gerileyen BTC’nin temel ya da zincir üstü verilerinde bozulma yok. Aktif ve yeni adres sayılarındaki değişim yükselişini koruyor. Stablecoin rezervleri rekor kırdı. Borsalarda tutulan BTC / Stablecoin rasyosu 6 ayın en düşük seviyesinde. Bu nedenle BTC’ye dönebilecek çok fazla stablecoin var ve BTC’nin aşağıya gelebilecek sınırlı alanı var, diyor.

BTC/USD'yi teknik olarak ele aldığımızda yükseliş kanalındaki hareket sürüyor. Bir önceki tepe seviyesi 65 bin kırılamazsa da BTC'nin yükseliş trendinde hatta kanalında olduğu ve bu kanalın da üst bandının 61 bin dolar seviyesinden geçtiğini görüyoruz. Tüm verilerin desteklediği BTC için olumlu görüşümüzü koruyoruz.

Dirençler:
57.721 / 59.633 / 60.867

Destekler:
54.575 / 53.341 / 51.429

ETH/USD
Ethereum Analizi: Ethereum önceki gün test ettiği 3600 $ seviyesini koruyamazken beklentilerimizle uyumlu bir şekilde geri çekilme hamlesini yaptı. ETH-BTC makasının genişliği 15 puandan 10 puana geriledi. Bu da demek oluyor ki ya BTC, ETH sabitken %10 artacak ya da BTC’nin arttığı oranın 10 sayısından çıkartılması kadar ETH geri çekilecek. ETH’de aktif ve yeni adres sayılarındaki azalma zincir üstü verilerin geri çekilmeyi onayladığını söylüyor.

ETH/USD'yi teknik olarak ele aldığımızda yükselen takoz formasyonu sonucu başlayan geri çekilme devam ediyor. Takoz formasyonun başladığı nokta 3480-3490 $ seviyesinden geçiyor. Bu nedenle gün içinde bu noktaları test edip kıramazsa bir nevi pull back olacak. Ana trendindeki yükselen kanal orta bandı da 3450 $ bölgesinden geçmekte olup gün içi direnç olarak takip edilecektir. Görünüm bakımından olumlu ancak direnç bölgeleri kuvvetli ve kâr satışları ihtimali artıyor.

Dirençler:
3563 / 3703 / 3806

Destekler:
3076 / 3216 / 3319

LTC/USD
Litecoin bu sabah yatay bir değişimle 355 $ dolaylarında fiyatlanıyor. Haftalık getirilerini %30’a taşıyan Litecoin bu hafta Ethereum’dan yüksek getiri sağlamış oldu. Ethereum zirvesinin ardından diğer majör birimlerine kayan para akışı piyasa değerine göre Ethereum’un gerisinde kalan Litecoin’de daha pozitif ayrışmalar sağlayarak 370 $ üzerinde LTC için tüm zamanların en yüksek seviyesinin kaydedilmesini sağladı.

LTC/USD paritesi teknik olarak ele alındığında parite 320 $ kanal orta bandını aşmasıyla Fibonacci son düzeltme dilimi üzerinde bulunan 335 $ seviyesini destek hâline getirdi ve 4 saatlik mum kapanışları bu seviye altına sarkmadı. Böylece burada alım hacminin galip geldiğini ve mevcut kâr alımları sonlandığında fiyat tepkisi görebileceğimizi söyleyebiliriz. Parite için ilk direnç 382 $ bölgesi olurken MACD 4 saatlik periyotta alım hacmini artırmaya başlamasıyla yükseliş tepkisini onaylıyor. Kanal üst bandı 470 $ seviyelerine kadar uzanıyor. Bu nedenle LTC için yeni rekorlar beklemekteyiz.

Dirençler:
376 / 400 / 428

Destekler:
272 / 296 / 324

XRP/USD
XRP/USD bu sabah %2 oranında geri çekilmeyle 1,57 $ seviyesinde listeleniyor. SEC tarafından alınan toplanma kararı çerçevesinde henüz XRP adına bir açıklama yapılmadı. Gary Gensler’ın yaptığı güncel açıklamalar kripto paralarda regülasyon istemine yönelik oldu. XRP özelinde bir durum olmasa da genel piyasa bazında kripto paraların yasalarca bilinirliği ve çeşitli güvenlik sağlayıcı araçların kullanımı pozitif okunuyor. Ripple yatırımcılarının da davaya olan güveni ve beklentileri XRP satımının önüne geçtiği için ayrıca fiyatlara bu anlamda psikolojik bir kuvvet oluyor.

XRP/USD paritesi teknik olarak ele alınırsa saatlik periyotta analiz edilen parite dün Bitcoin’de yaşanan kâr satışları sonrası XRP kanal orta bandı olan 1,65 dolara tutunamayarak aşağı salınımını 1,54 dolara kadar uzattı. Ardından verilen tepki ise bir miktar toparlanmaya yönelik olsa da fiyatlamalar 1,50 doları test etti. Parite Fibo’61,80 diliminde yer alan 1,54 $ üzerinde kalıcılık sağladığı takdirde 1,67 $ ve ardından 1,73 $ gündeme gelebilir.

Dirençler:
1,6855 / 1,8001 / 1,8901

Destekler:
1,2763 / 1,3909 / 1,4809

BAT, AVAX, LINK ve günlük kripto para analizleri için, ICRYPEX'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.

Kripto para analizi için ICRYPEX'e teşekkür ederiz.


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version