Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin, AVAX, LINK ve BAT Analizi: 26 Nisan

ICRYPEX
ICRYPEX kripto para borsası uzmanlarının hazırladığı 26 Nisan 2021 tarihli Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Chainlink (LINK), Basic Attention Token (BAT), Avalanche (AVAX) analizlerini Kripto Sözlük izleyicileri ve okuyucuları için paylaşıyoruz. Elbette burada yazanlar bilgi vermek amaçlıdır, asla yatırım tavsiyesi değildir.

BAT, AVAX, LINK ve günlük kripto para analizleri için, ICRYPEX'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.
BTC/USD
ICRYPEX'in günlük analizinde Bitcoin
bu sabah %8’lik artışla birlikte gerilediği 50 bin dolar gerisinden 53 bin dolar seviyesi üzerine yükseldi. Biden’ın sermaye kazançlarından çıkartılacak verginin neredeyse iki katı üzerinde %43,4 olması konuşuluyor. Ancak Bitcoin bir sermaye varlığı ürünü değil ve herhangi bir sınıfta klaslandırılmadı. Bu nedenle endişelere ve habersel nedenlere dayanan bu düşüşün temel ya da teknik bir nedeninin olmaması geri dönüş hareketini destekliyor.

BTC/USD’yi teknik olarak ele aldığımızda 2021 yılı başından bu yana var olan yükseliş kanalı içinde hareketlerini sürdürüyor. Bir ara 47 bin bölgesinde kanal alt bandına sarkan Bitcoin tekrardan toplanarak yükseliş kanalına geri döndü. Mevcut durumda 7 ve 14 günlük ortalamalarının üzerine çıkan BTC 52.000 $ bölgesinin altına inmediği süre boyunca momentumdaki toparlanma ile birlikte yeniden 56 bin dolar seviyesini test etmek isteyebilir. Günlük periyotta teknik görünüm olumlu ve yükseliş kanalı içinde.

Dirençler:
54.780 / 56.859 / 60.869

Destekler:
48.691 / 44.681 / 42.602
ETH/USD
Ethereum Analizi: Ethereum son iki gündür %14’ü aşan bir toparlanma ile yükselişine kaldığı yerden devam ediyor. Yükselişi en çok destekleyen konuların başında ERC20 ağı ücretlerindeki düşüş yer aldı. Buna ek olarak DeFi’da kilitlenen tutar yeniden yükselmeye başladı ve DeFi Pulse Index günlük %13 yükseliş gerçekleştiriyor. Ethereum’un CME kontratlarında hacim ve açık kontrat sayısına bakıldığında kurumsalların Ethereum’a olan talep canlılığı net bir şekilde görünüyor. ETH 2.0 güncellemesinde kilitlenen ETH tutarı fiyat düşüşünde yatırımcıların panik olmak yerine ETH alıp kilitledikleri görülüyor. Borsalardan çekilen ETH miktarı da giderek artmaya başlıyor. Bu nedenle Ethereum 2.0 güncellemesine doğru devam ederken ağ ücretlerinin de gerilemesi Ethereum’u yeniden ön plana koyacaktır.

ETH/USD’yi teknik olarak ele aldığımızda Bitcoin’e benzer bir görüntü ile yükseliş kanalı içinde hareket ediyor. Yükseliş kanalının alt bandı olan 2150 $ seviyesine tutunan görünümde yukarıda da 2550 $ seviyesi direnç konumunda. Bu direnç ve kanal alt bandı arasında sıkışan fiyatlamalarda 2100 $ seviyesinin altına inmediği sürece paniğe yer olmadığını ve 3000 $ seviyelerine doğru hareketin devam etme potansiyeli olduğunu belirtebiliriz.

Dirençler:
2593 / 2705 / 2922

Destekler:
1935 / 2047 / 2264

LTC/USD
Litecoin bu sabah %8 oranında değer kazanımıyla 243 $ seviyesinde fiyatlanıyor. Litecoin tutan adresler analiz edildiğinde yeni açılan adreslerin ivmesini kaybederek üzerindeki ilgiyi azaltmasına karşılık LTC tutan toplam adreslerin toparlanma eğiliminde olduğu görülüyor. 27 Nisan’da piyasa değerinin 21 milyar doları görmesinin ardından sert bir geri çekilmeyle 15 milyar dolar seviyesini test eden Litecoin için BTC önderliğinde yeniden değer kazanımları eşlik edebilir.

LTC/USD paritesi teknik olarak incelendiğinde parite majör hareketini yükseliş trendi yönünde devam ettirirken aynı zamanda minör düşüş trendinde bulunuyor. 245 $ direnç seviyesi üzerinde fiyatlanma eğilimindeki paritede 245 doların destek hâline getirilmesi hem düşüş trendinin satış baskısından kurtulmasını hem de güçlü destek üzerinde tepki bulmasını sağlayabilir. 245 $ üzerinde ilk önemli direnç Fibo’50 diliminde yer alan 271 $ oluyor.

Dirençler:
254 / 266 / 288

Destekler:
187 / 199 / 221
XRP/USD
Ripple bu sabah %15 oranında yükselişle 1,19 $ dolaylarında fiyatlanıyor. Ripple, daha öncesinde XRP işlemlerinin çoğunun ABD dışında gerçekleştirildiğini ifade etmişti. SEC’nin güncel talebi ise ABD dışındaki borsaların transfer kayıtlarına erişmek ve XRP’nin Ripple yöneticilerini finanse etmek amacıyla kullanıldığını belgelemek oluyor. 30 Nisan tarihinde gerçekleşecek telekonferansta taraflar mahkemece verilecek kararı takip edecekler. XRP lehine verilecek bir karar olan mahkemenin söz konusu kayıtlara erişimi onaylamaması hâlinde XPR adına olumlu fiyatlamalarla karşılaşılabilir.

XRP/USD paritesi teknik olarak ele alınırsa parite 14 Nisan tarihli 1,96 $ yerel zirvesinin ardından başlattığı düşüş trendini kırmış durumda ve 4 saatlik ilk mum içerisinde. Mum kapanışının 1,12 $ seviyesindeki trend üzerinde kalması durumunda alıcılı seyrin hızlanması beklenebilir. 4 saatlik periyot içerisinde osilatörler pozitif sinyal veriyorlar. Parite için ilk direnç 1,28 $ seviyesinde bulunuyor.

Dirençler:
1,2543 / 1,3392 / 1,4936

Destekler:
0,7757 / 0,8606 / 1,0150

BAT, AVAX, LINK ve günlük kripto para analizleri için, ICRYPEX'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.

Kripto para analizi için ICRYPEX'e teşekkür ederiz.


YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version