Son 8 Ayda %1448 Yükselen Polkadot Nedir? DOT Alınır?

Coingecko verilerine göre son 8 ayda %1448 yükseliş gösteren ve yatırımcılar arasında oldukça popüler hale gelen kripto para birimi DOT hakkında Polkadot nedir, Polkadot nasıl alınır, DOT nasıl alınır gibi soruları cevaplayacağız.

Polkadot Nedir?

Polkadot, Ethereum'un kurucu ortağı Gavin Woods ve ekibi tarafından geliştirilen ve birden fazla özel Blockchain ağını tek bir birleşik ağa bağlayan yeni nesil bir Blockchain protokolüdür. İnternet tekeller üzerindeki kontrolü bireylere geri döndüren web için geniş bir vizyonun parçası olarak tasarlanan Polkadot, birkaç temel avantaj sunarken önceki Blockchain ağlarının hedeflerini de elbette vaat ediyor.
Polkadot, internetin merkeziyetsiz geleceğini güçlendirmeyi amaçlayan bir kripto para birimi projesi olarak ortaya çıktı, buna WEB 3.0 da diyebiliriz. Polkadot içindeki ve dışındaki diğer Blockchain projeleriyle birlikte çalışabilir, akıllı sözleşmelerin ve yeni Blockchain projelerinin oluşturulmasına izin verir, projeler arasında bilgi alışverişinde bulunmasını mümkün kıldığı gibi, Polkadot ağı DOT kripto para birimine sahip olanlar tarafından yönetilir.

Polkadot ağının en kritik bölümleri şunları içeriyor: The relay chain, parachains, parathreads, bridges yani köprüler.
The Relay Chain (Aktarma zinciri): Polkadot ağının kalbi, parachain'ler arasındaki ana iletişim merkezidir ve ağın paylaşılan güvenliği, fikir birliği ve zincirler arası birlikte çalışabilirliğinden sorumludur.

Parachains: Relay zincirinin üzerinde çalışacak bağımsız blok zincirleridir. Her parachain kendi token'larına sahip olabilir ve belirli bir kullanım için işlevselliğini optimize edebilir.

Parathreads: Parachain'e benzer şekilde parachain'in daha ekonomik bir versiyonudur, ancak ağa sürekli bağlantıya ihtiyaç duymayan blok zincirleri için kısa süreli olarak kullanılır.

Bridges (Köprüler): Köprüler, halihazırda çalışan blok zincirlerini (BTC ve ETH gibi) Polkadot ağına bağlar ve Polkadot ile dış ağlar arasında token transferine izin verir.

Polkadot, diğer blok zincirlerinden farklı olarak, diğer kripto para birimi ağlarıyla rekabet etmeye çalışmıyor, bunun yerine farklı blok zincirlerinin bağlantı kurabileceği ve işbirliğinden yararlanabileceği güvenli, güvenilir, kolay kurulabilir ve yükseltilebilir bir ortam oluşturmaya çalışıyor.

DOT Nedir?

DOT, Polkadot ağının yerel kripto para birimidir. DOT sahibi olan herkes, Polkadot’ta önerilen değişikliklere oy verebilir. DOT, ağdaki doğrulayıcılar, adaylar tarafından stake etmek amacıyla kullanılır. DOT, Parachais harmanlayıcılar aracılığıyla Relay Chain’e bağlamak için de kullanılır.

DOT Ne Kadar?

Polkadot'un token'ı DOT, Kripto para borsası ICRYPEX'teki fiyatı 42 dolar civarında bu da Türk Lirası olarak 346 TL civarına denk geliyor.

Polkadot DOT Nasıl Alınır?

Kendi araştırmalarınız sonucu DOT alıp satmak isterseniz ICRYPEX'i tercih edebilirsiniz. Düşük komisyon, ücretsiz transfer fırsatı, 7/24  ilgili çağrı merkezi gibi birçok borsada olmayan imkanı sunarak kendini bir adım öne çıkaran kripto para borsası ICRYPEX'te, banka transferi ile DOT, Bitcoin, Ethereum, XRP, LTC, AVAX, ALGO, BAT ve daha birçok kripto paraların alım satımını gerçekleştirebilirisiniz.

Icrypex web:
Icrypex Twitter:


YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version